Nikotinshots eller nikotin i nikotinfri juice??

Med de nye reglene som er innført i EU er det ikke tillatt å selge nikotinholdig juice på større flasker enn 10 ml. Derfor er det et stadig tilbakevendende spørsmål om det å tilsette nikotin i nikotinfri juice (som det er tillatt å selge i Norge) vil ødelegge eller forandre smaken. Hvordan skal vi ellers få tak i vår smak med vår ønskede nikotinstyrke?

Løsningen heter Shake’n’Vape – eller NicShots. På norsk vil det bety Rist og Damp: Man kjøper en stor flaske juice som er mikset som om det skulle være nikotin i den, men har utelatt nikotinen. Den leveres i egen flaske og kunden må selv helle den opp i den store flasken. Så kan man riste og dampe juice med nikotin. Den har fortsatt den smaken den skal ha. Og den har rett nikotinstyrke.

 


Det er klart at smaken endres når du blander nikotinfri juice
med mer VG/PG pluss nikotin.


 

Om man kjøper nikotinfri juice og tilsetter nikotin vil man endre blandingsforholdet. Både VG, PG, aroma og nikotinen vil opptre i andre mengder enn den som er laget til selvblanding (Shake’n’Vape) fordi: Om du har 100 ml nikotinfri 50/50 VG/PG juice med 20% aroma og tilsetter 10 ml nikotin 100mg/ml oppløst i VG vil du sitte med 110 ml juice som har et blandingsforhold som ikke er 50/50 og som ikke har 20% aroma. Den har ikke den smaken den skule hatt, men den har rett nikotinstyrke.

Det er ikke enkelt og det sørger politikere og byråkrater i europaparlamentet for. Produsenter av juice har inntil videre tatt ibruk denne måten å omgå loven på. Hvor lenge det går før byråkratene oppdager hullet og finner på enda en lov for å prøve å tette det vet ingen, men det er meget trolig at de kommer til å forsøke.

 

For de av dere som ikke stoler på at et er slik skal jeg forsøke å overbevise dere. 🙂

elekcig.dk er en av mange forhandlere av Crafted juice og de skriver dette om Shake’nVape:

  • Her får du en Shake flaske fra den danske producent Crafted. Med denne Shake flaske, skal du blot bestille 20ml. nikotinbase for, at få 60ml. færdigblandet e-væske.
  • Golden Chocolate fra Crafted byder på en fantastisk smag af gourmet chokolade, cremet undernoter af mælk og vanilje.
  • Du får 40ml. Golden Chocolate væske uden nikotin. Væsken indeholder 67% VG og 33% PG og i flasken findes der i alt plads til 60ml. for, at du kan blande 20ml. nikotinbase i samme flaske.
  • Ryst flasken grundigt i ca. 1 minut.
  • Du behøver:
  • Ønsker du en høj VG E-væske (ca. 70%) med 6mg. nikotin, behøver du 20ml. nikotinbase 70VG/30PG med 18mg. nikotin.
    Ønsker du en høj VG E-væske (ca. 70%) med 3mg. nikotin, behøver du 20ml. nikotinbase 70VG/30PG med 9mg. nikotin.
  • Dette anbefales til Sub-Ohm dampere.
  • Ønsker du mindre VG (ca. 60%) med 6mg. nikotin behøver du 20ml. nikotinbase 50VG/50PG med 18mg. nikotin.
    Ønsker du mindre VG (ca. 60%) med 3mg. nikotin behøver du 20ml. nikotinbase 50VG/50PG med 9mg. nikotin.
  • Dette anbefales til mouth to lung dampere/ikke Sub-Ohm tanke.
  • Du kan enten krydse af, hvilken basevariant du ønsker når du foretager en bestilling på din Shake i indkøbskurven eller du kan bestille en separat basevæske.
  • Ønsker du nikotinfri e-væske, skal du tilsætte 20ml. nikotinfri base for, at opnå den rette smagsbalance.

 

pink-mule.com har omtrent samme beskrivelsen på sin omtale om Five Pawns:

  • The master blenders at Five Pawns now offers you to join them in mixing the best e-juice in the world.
    The hugely popular and extremly exclusive Five Pawns e-liquids are now available as Shake’n Vape.
    You simply mix 10ml base with nicotine in this 60ml bottle. The bottle already contains 50ml flavour/base
    so after mixing and shaking you’ll end up with 60ml of the worlds most exclusive ready-to-vape e-liquid.
  • Five Pawns Shake’n Vape Flavour/Base
  • 50 ml – 50% PG and 50% VG.
  • Comes in a 60ml bottle.
  • Pour 10ml 18mg in the bottle and shake well. You will then have 60ml ready-to-vape e-liquid with a nicotine strength of 3mg.

 

Fra svenske butikker får du det de kaller Shortfill. Det er svenskenes variant av Shake’n’Vape. Problemet er at du sjelden finner juicens innehold av VG/PG. Det er ikke oppgitt. Det kan se ut som svenskene ikke bryr seg om VG eller PG, men konsentrerer seg utelukkende om nikotinstyrken.

  • Shortfill:
  • Våra Mt Baker shortfills innehåller smak anpassat för en full flaska men har plats kvar i flaskan för de Nikotinshots som ingår i priset.
  • T.ex: vid beställning av 30ml 6mg/ml så levereras flaskan med 20ml nikotinfri vätska + 1st 10ml Nikotinshot 18mg/ml… eller vid 60ml 4mg/ml så levereras flaskan med 40ml nikotinfri vätska + 2st 10ml Nikotinshot 12mg/ml.
  • Ta av locket på flaskan, häll i Nikotinshot(s), sätt på locket och skaka väl, så har du den mängd och nikotinstyrka du beställt!
  • Vi levererar nikotinvarianterna i flaskor med bred öppning så överfyllnaden av nikotinshot blir så enkel och smidig som möjligt, bara ta av pipen och häll i.
  • Väljer du 0mg/ml nikotin så levereras flaskan istället fylld utan medföljande nikotinshots.

 

I kommentarfeltet skriver Kristoffer:
Jeg synest ikke det er mye som minner om banan i denne, det er litt skuffende, siden det er det jeg forventet.

Uansett så er synes jeg dette er en god liquid. 
Jeg bestilte 6mg, 2 shots, så det kan hende dette påvirker smaken 🙂

 

Det er klart at smaken endres når du blander nikotinfri juice med mer VG/PG pluss nikotin. VG og PG kan forandre smaken ganske mye etter hvilken aroma den har. Når mengden aroma også endres, vil det ikke bli den juicen som du hadde forventet og som produsenten av originaljuicen mener er optimal.

Jeg satt flere timer hos HolySmoke på Kypros i sommer og pratet med mikserne der om de nye reglene innen eu. De fortalte meg at det man kaller Shake’n’Vape er juice som er tilpasset  forbrukerens ønsker om VG/PG-innhold og nikotinstyrke. Det kan man aldri oppnå om man fyller nikotin i en nikotinfri juice.

For å være helt sikker på mine påstander har jeg nå fått en bekreftelse fra HolySmoke som produserer 3-400 flasker juice hver dag at min påstand er korrekt:

Our shake and vape style is: We fill the 60ml bottle up to 40ml with liquid but the flavour is more concentrated for 60ml. When the customer wants zero we give him 2x zero shots to add. If he wants 3mg, 2x 9mg shots and for 6mg we give 2x 18mg nic shots.

Our 40ml mix is 70/30 and we have 2 options. 70/30 shots to leave it 70/30 or 10vg/90pg shot to make it 50/50
Usually the nicotine makes the liquid better because it can mature and mix with the nicotine. As long as you have it on the self zero nic it stays like fresh. It is common sense. The moment you add the nicotine is like mixing a fresh juice and you have to wait for the steeping if you like it steeped. Of course is not the same. Some people buy it day before to allow it to steep and some people vape it fresh

 

 

Framgangsmåten er utrolig enkel. 

Ønsket er 100 ml 6 mg nikotin og 60/40 VG/PG med 15 % aroma

Mikseren starter med å finne ut hva han trenger. Med e-juice sin kalkulator blir det:
10 ml PG
45 ml VG
15 ml aroma og
30 ml nikotinbase med 20 mg 50/50 VG/PG

Alt blandes untatt nikotinbasen. Den får du i egne små flasker og må fylle dem i den store sjøl.

Siden jeg har brukt 100 ml vet vi at antall ml = % 😉

 

 

 

Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: