Dampekatta.no

Det aller meste er om damping.

Dampekatta.no

Det aller meste er om damping.

Om man funderer på å begynne med damp har man et utrolig vanskelig valg. Det er ganske mange forhandlere som opererer aktivt med tilbud på det ene og det andre og kaller det startsett. Om man handler på nettet er det minimal informasjon man får, utover forhandlerens egne anbefalinger.

Som en liten (muligens ubetydelig) motvekt til dette, har jeg spurt flere dampebutikker om de har et startsett de vil at jeg skal omtale. De er klar over at jeg ikke prioriterer positiv omtale, men vil bruke produktet slik en fersk damper ville gjort. Selv om jeg er inne på mitt sjuende år som damper, husker jeg godt hvordan det var da jeg begynte. Dessuten bor jeg sammen med en damper som ennå ikke har vokst fra sin Nautilis på iStick 30.

 

Først ute er Endura T18 – En snerten liten nybegynnersak, levert av nosmoke.no

Kjøp Endura T18 fra nosmoke.no for kr 299 her

 

Flott liten eske med bruksanvisning utenpå. Riktignok på engelsk, men siden jeg er vokst opp i en møblert hjem går det bra. Jeg er klar over at ikke alle nordmenn leser engelsk og det vil trolig ikke gå lang tid før en norsk leverandør av dampeutstyr også leverer en bruksanvisning på norsk.

 

Klarer man å lese den engelske teksten utenpå esken er det mye lettere å lese den som står på innsiden av lokket. Her er også alle de utenlandske benevnelsene som vi, ihuga dampere vanligvis bruker. Mest fordi det ikke finnes gode norske alternativ, men også fordi dampeverdenen er internasjonal. Ergo engelsk. (sic) Her er alle delene som Endura T18 er satt sammen av. Meget enkelt og meget forklarende.

 

Her er det du får i esken. Endura T18, klar til bruk med tank, ekstra coil, ladekabel, bruksanvisning, (fortsatt på engelsk) og en pose med tilbehør. To digre klistremerker ligger også i esken. Dessuten følger det med to ekstra munnstykker (drip-tip) og et fancy stativ i ekte plast som du kan plassere damperen i når du ikke bruker den.

Jeg setter stor pris på den omtanken produsenten har lagt ned i dette uttyret. Det er mere i denne esken enn det man skulle forvente i et nybegynner dampeutstyrsett. Unntaket er e-juice som må kjøpes separat.

 

 

 

 


Produktet som omtales er gitt vederlagsfritt av nosmoke.no og har ingen annonseverdi. 

Det er kun mine subjektive meninger som kommer fram her. All produktinformasjon kommer fra produsent og leverandører.


 

Endura T18 har kun en knapp. I min verden er det nok. Det skal være enkelt å bruke. Tre raske trykk på knappen, lampa i knappen lyser og den er klar til damping. Tre raske trykk til og den er avslått. Tanken rommer 2,5 ml juice. Litt i minste laget etter min smak, men det er nok for en dag med damping. Med større tank ville den nok ikke vært like hendig og søt.

Den ligger fint i hånda og er ikke så tung at den trenger støttehjelp av lillefingeren. Fyringsknappen sitter der tommelen min er og det er akkurat passe motstand i knappen. Lyset bak knappen forteller meg når jeg må lade den.

Under et vribart lokk på i bunnen av Endura T18 finner du ladeporten. Det går bra å dampe mens du lader den. Når lyset i fyringsknappen lyser rødt må den lades. Lyser det orange er det tid for lading og ved grønt lys er det bare å dampe ivei. Lampa bak fyringsknappen lyser mens du lader og slukker når batteriet er fullt.

Stativet som fulgte med gjør at den ikke ligger flatt mens den lades. Jeg fant fort ut at stativet ikke er helt patent. Det trenger en liten klatt med Karlsons Lim slik at det ikke demonterer seg sjøl hvis Enduraen skulle finne på å røre litt på seg mens den ligger der.

 

 

 

Før jeg fylte tanken måtte jeg sjekke om det er like enkelt som det står på esken. Skru av bunnen og trekk ut hele fordamperhodet. Det er to hakk som passer i tanken, pass på at de kommer rett på før du skrur den sammen igjen. Fantastisk. Det virket og det er ikke vanskelig å forelske seg i denne.

Tanken har null regulering på luftmengde og det er heller ingen regulering på hverken Watt eller Ohm. Her er det slik det skal være; Tut og kjør. Tanken har den motstanden i trekket som minner mye om det man hadde dengang man røyka de hvite stinkadorene og det er ingen innstillinger som kan pilles på og lage problemer for en fersk eksrøyker.

 

Den gir god smak og bra sky. Driptipen (munnstykket) ble utrolig varmt etter kort tid. Det kan komme av at den er litt i korteste laget og laget av et materiale som opptar varme fort. Det ble bedre å dampe på denne med den medfølgende flate. Man må bare ikke legge driptipen løst inntil leppene. Med en lengre utgave av driptip ble det en fryd å dampe.

Duverden så stilig den ble.

Min meddamper og samboer ble så fornøyd med denne at hun har besluttet å beholde den som et alternativ til sin iStick med miniNaut.

Endura T18 er en hendig liten nybegynnerdamper som gir deg det du trenger når du skal bli kvitt sigarettene. Den har alt du trenger. Med unntak av juice. 🙂

Men bestill samtidig en lengre driptip.

 

Kjøp Endura T18 fra nosmoke.no for kr 299 her

 


Jeg damper fordi jeg setter pris på smaken og skyene. Jeg har ingen interesse av hva som er inne i noe av utstyret. Det viktigste for meg er at det virker når jeg skal bruke det.


 

Kjør debatt. Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggere liker dette: