Omtale: Uwell Crown 3

Endelig fikk jeg tak i en Uwell Crown 3 Jeg har hørt mye rart om den og rett før helga dumpa det inn to stykker. Førsteinntrykket var meget positivt: Nydelig tank som skinner i regnbuens alle farger. Da jeg åpnet esken og tok den ut ble jeg litt i tvil. Her var det mye nytt og ukjent, selv for en som har dampa mye rare tanker i mange år.

 

Den gule dingsen er en beskyttelse på driptipen når du ikke damper.

 

 


Jeg måtte faktisk ty til den medfølgende bruksanvisningen

for å finne ut av hvordan man skal montere en coil.


 

Låsbart tanklokk fikk ny betydning

 

Jeg liker tanken bak egen nøkkel til å åpne tankhuset. At den i tillegg er linksgjenget er uvant, men sikkert.

Fordelen med at topp og bunn holder fast glasset er åpenbar for de av oss som har opplevd at glasset vrir seg og slipper ut juice når vi skal fylle på mer.

Quartz-glass er det man har på klokker. Derfor er det helt sikkert mindre følsomt for skader. Inkludert knusing.

 

 

 

Kjøp Uwell Crown 3 for kr 325 fra nosmoke.no her

Det virker bakvendt å dytte coilen inn i tanken

 

Jeg tok ut den isittende coilen på 0.25Ohm og hadde litt problemer med å finne ut hvordan jeg skulle sette i den på 0.5Ohm. I min verden er det bakvendt å sette coilen inn i toppen. Den skal jo være i bunnen av tanken.

 

 

Jeg måtte faktisk ty til den medfølgende bruksanvisningen for å finne ut av hvordan man skal montere en coil. (hørte jeg noen som lo???) Den anbefaler også at man metter coilen med juice før den monteres. Det gjorde jeg. Jeg dryppet litt juice på alle o-ringene også. Leser man en bruksanvisning bør man følge den til punkt og prikke.

 

Men jeg sleit litt før jeg forsto at de to hakkene i coilen ikke skulle passe i de to tappene i bunndelen. Så skjønte jeg at de to tappene faktisk er avstandstapper for å gi coilen maksimalt med luft. Smart. Det viser at designeren veit om flere dampeproblemer.

 

 


Produktet som omtales er mitt eget og jeg har ingen tilknytning til noen norsk dampebutikk. 

Det er kun mine subjektive meninger som kommer fram her. All produktinformasjon kommer fra produsent og leverandører.


 

Etter montering av coil skrudde jeg delene sammen og fikk ingen til overs.

Litt uvant at det ikke er kanter rundt påfyllingsåpningene. Det blir ofte liggende juice rundt hullene og det kan renne ned på utsiden av glasset. Pakningen som ligger inne i topplokket vil vel presse ut det lille som ligger igjen. Trolig har de tenkt på det når de laget tanken.
Egenprodusert juice med bringebær ble fylt på tanken og jeg lot den stå og kose seg en stund før jeg testet med anbefalt styrke 70 – 80 Watt. (som det står på coilen) 

Jeg kjenner ganske fort at jeg skulle ha gått ned til 6mg/ml på denne tanken. 9mg blir heftig. Smaken er helt topp, men dessverre litt i varmeste laget. Med en annen driptip er det mulig at dampen vil være litt kjøligere. Det er antageligvis materialet i den medfølgende driptipen som tiltrekker seg varme.

Jeg stiller ned Captainen til 55 Watt og smaken er fortsatt som den skal være; fyldig bærsmak på innpust og full dybde på utpust.

Det er samme erfaring jeg hadde med TFV8 og 12 Beast-tankene. Også på de smakte min egen juice like bra på lavere watt enn anbefalt. Jeg vil tro at coilen også holder litt lenger når man går noe ned på watt.

 


Jeg damper fordi jeg setter pris på smaken og skyene. Jeg har ingen interesse av hva som er inne i noe av utstyret. Det viktigste for meg er at det virker når jeg skal bruke det.


 

Kjøp Uwell Crown 3 for kr 325 fra nosmoke.no her

Litt teknisk informasjon bør man ha med i en omtale:

Egenskaper Uwell Crown 3:

 • 510 gjenger
 • 24.5mm diameter
 • 5ml kapasitet
 • Lekkasjefri toppfylling
 • Munnstykke med stor indre diameter
 • Plug-Pull system for bytting av coil
 • Justerbar lufttilførsel
 • Nydesignet coil (parallell)
 • Konstruksjon i rustfritt stål
 • Quartz glasstank
 • 100% japansk organisk bomull

 

Konklusjon:

En meget pen og passe stor tank. Toppfylling er alltid en stor fordel, men jeg er litt skeptisk til at juice renner på utsiden av tanken når det ikke er kanter på toppen rundt påfyllinga. Store påfyllingshull gjør det enkelt å stappe nedi de største tutene på juicflasker iallefall.
Enkelt å bytte coil, men det kan være at designeren har mindre hender og fingre enn jeg har. Mine pølseklyper hadde litt problemer med å få skikkelig tak i coilen når den skulle ut.

Ringen man regulerer lufttilførsel med er en halv millimeter større enn tanken. Det gjør at det er lettere å regulere denne enn på andre tanker jeg har vært borti.
Quartz glass høres bedre ut enn Pyrex. Trolig er det også vanskeligere å knuse – om designeren har tenkt riktig.

Jeg ville foretrukket denne foran TFV 12 om jeg bare var ute etter skyer.

 

 

 

Bokmerk permalink.

Om Dampekatta

Pensjonert, pasjonert katteeier og damper.

Kjør debatt. Har du en mening om dette?