Omtale: Smok TFV12 Cloud Beast King

 

 Smok TFV12 Cloud Beast King  er virkelig helt konge. Dette er verstingen i dampeklassen. Den er diger. Den er flott å se på og den er meget tørst. Setter du på den store coilen og kjører på 350 Watt bør du kjøpe juice på eikefat. 

Jeg har montert den som heter V12-Q4 kvadruppel (0.15Ω) Den skal fungere bra mellom 60 og 190 Watt og har idealområde mellom 90 og 160.

 


Produktet som omtales er mitt eget og jeg har ingen tilknytning til noen norsk dampebutikk. 

Det er kun mine subjektive meninger som kommer fram her. All produktinformasjon kommer fra produsent og leverandører.


 

Her er fra venstre; TFV4, TFV8 Cloud Beast, TFV8 Big Baby Beast og TFV12 Cloud Beast King for å vise forskjell i størrelse.

Legg merke til at TFV12 er smalere ved basen. Det blir mindre overheng av slikt.

 

 

Bare for å illustrere litt mer hvor enorm denne tanken er: Her er coilen til TFV12 sammen med en Nautilus tank.

Jeg syntes at TFV8 var stor med sine 24.5mm, men 12’eren er faktisk 28mm. Basen er riktignok ‘bare’ 25 for ikke å lage for stort overheng.

At TFV12 veier over 90 gram er egentlig uvesentlig i denne sammenhengen. Det meste ved denne er enormt.

Dette er helt klart ikke en tank du skal kjøpe om du ikke er erfaren i dampeverdenen. Munn Til Lungetrekk er ikke å anbefale. Du må lære deg å dra dampen rett ned i lungene om du vil ha glede av en TFV12. Du bør også ha en voksen mod som klarer oppimot 200 Watt. Gjerne mer. En mindre mod vil sikkert klare å kjøre den, men du vil garantert belaste batteriene mer enn de har godt av om du skal utnytte denne tanken.

Det kan være uheldig, for å si det mildt.

 

 

Kjøp TFV12 Cloud Beast King for kr 389 fra nosmoke.no her

 

Inspeksjon av innholdet i esken:

  • 1 x TFV12 Cloud KingTank
  • 1 x V12-T12 duodenary coil (0.12Ω)
  • 1 x V12-X4 kvadruppel coil (0.15Ω)
  • 1 x V12-Q4 kvadruppel coil (0.15Ω)
  • 1 x Ekstra glasstank
  • 1 x Pose med tilbehør
  • 1 x Bruksanvisning

 

Jeg savnet skrujern eller umbrako i esken, men siden RBA er ekstrautstyr regner jeg med at det er med der. Litt ekstra silikonringer og pynteringer er det som ligger i posen med tilbehør.

 

 

Jeg satte kongetanken på Predatoren og fylte den med en tynn juice av eget fabrikat. 30/70 og 4 mg nikotin. 6 ml juice skulle holde fram til lunsj.

Toppfyllingen til TFV-serien er genial. Vri av toppen, fyll juice, lukk toppen og damp videre. Helt konge. 🙂 Påfyllingshullet er større enn det er på 8’eren. Pluss i margen.

Med erfaring fra TFV4 og 8 begynte jeg på 60 Watt og korte små trekk. Smaken kom overraskende nok med en gang. Selv på 60 Watt, men den kom til sin fulle rett ved 90.

Ved 110 Watt ble dampen litt varmere, selv med min tynne juice og korte trekk. Men smaken var der hele tiden.

Jeg ga gass og prøvde meg på 140 Watt etter at jeg ventet lenge nok til at tanken ble kjøligere og coilen fikk sugd opp nok juice.

 


130, 140 – Nå skal du få se hva denna gutten tør.

Fritt etter Øystein Sunde


 

Jeg flyttet12’eren over på RX300 for å ha bedre kapasitet på batteriene. Korte trekk med full åpning på lufta er tingen og jeg klikket meg opp til 140 Watt. Jeg synes ikke at smaken forandret seg stort. Dampen ble bare varmere. Men ikke ubehaglig.

På maksimum anbefalt Watt 160, måtte jeg gi meg.  Selv om tanken fikk tid til å kjøle seg ned og bomullen skulle suge opp mer juice, ble dampen for varm og jeg kjente på leppene at dette var varmere enn de likte. Ikke engang i mitt heiteste kjærlighetsliv har jeg kjent en slik varme. Forskjellen mellom 140 og 160 var faktisk også overraskende. Det gikk liksom for fort. På 140 Watt var smaken god og varmen på dampen bare litt varmere enn jeg er vant med.

Men fyttikatta for noen skyer  😀  Brannvarsleren hylte og dama kom løpende.

At den skulle bli så knallheit på 160 var skuffende. Men jeg får trøste meg med at andre som prøver dette med sin egen juice og med andre sugeteknikker kanskje får et annet resultat. Jeg liker det doble munnstykket (drip tip) som TFV4 har. Der er det både ekstra lufting mellom det røret du har mot leppene og det røret der dampen kommer opp. Da kjøles dampen litt og du har ikke leppene i direkte kontakt med skorsteinen. Kanskje det er noe Smok skal ha i bakhodet i versjon 2 av TFV-serien?

Jeg kjørte den ned på 110 Watt og der blir den stående til jeg fyller på en ny juice. Jeg skal nok finne ut av hemmeligheten.

 


Jeg damper fordi jeg setter pris på smaken og skyene. Jeg har ingen interesse av hva som er inne i noe av utstyret. Det viktigste for meg er at det virker når jeg skal bruke det.


 

 

Kjøp TFV12 Cloud Beast King for kr 389 fra nosmoke.no her

Konklusjon:

En kongetank om du har stor selvtillit og stor mod. Den krever gode lunger og en dampeteknikk som du ikke får uten å ha gått gradene innen subOhm.

Munn Til Lungetrekk er ikke å anbefale. Du må lære deg å dra dampen rett ned i lungene om du vil ha glede av en TFV12. Du bør ha dampet med subOhm en stund for å utnytte denne. Det er ikke en tank du bør kjøpe om du ikke er en erfaren damper.

Med en TFV12 montert på en RX300 eller på en G-Priv gjør du garantert inntrykk på de fleste. Du viser tydelig at du er konge.  🙂

Det er en stor fordel om du damper utendørs eller på steder uten brannvarsler. Skyen er feit og henger mye lenger enn du er vant med fra «vanlige» tanker.

 

 

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggere liker dette: