Squonk? Squonking? Fordeler og ulemper.

Squonking? Hva er det?

Squonk høres ut som noe rart som Pippi Langstrømpe kunne finne på å lire av seg, men det er helt enkelt en mod med en dertil egnet tank/dripper og en innebygget plastbeholder som inneholder juice.

Ifølge wikipedia er det
The Squonk is a mythical creature reputed to live in the Hemlock forests of northern Pennsylvania. Legends of squonks probably originated in the late nineteenth century, at the height of Pennsylvania’s importance in the potential timber industry.

 

 


Bildene i denne artikkelen er lånt fra internett og jeg har ingen tilknytning til noen norsk dampebutikk. 

Det er kun mine subjektive meninger som kommer fram her. All produktinformasjon kommer fra produsent og leverandører.


 

 

Boxer Squonker

Du trenger en squonker mod og en dripper/tank. Den største fordelen er at flaskene i en squonker rommer 7 – 12 ml juice. Du kan derfor trygt reise på hyttetur uten å ta med deg et stort lager med juice.

De aller fleste produsenter av mods, lager også squonkere.

En ulempe er at tanken ikke kan brukes på en ‘vanlig’ mod. Den må nemlig ha hull i senterpinnen slik at juicen går opp i tanken når du klemmer på flaska. Bruker du den tanken på din vanlige mod, vil juicen ganske enkelt renne ned gjennom hullet og du vil få en innsausa mod og klissete fingre. Ikke smart i det hele tatt.

 

 

 

Pico Squonker

 

 

Bildet viser hullet i bunnskruen og i senterpinnen i moden.

Flaska som ligger inne i moden har et plastrør som går opp til hullet og fører juicen gjennom bunnskruen.

Når du har fylt opp er det bare å fyre som vanlig til den er tom. Så gjentas det hele.

 

 


Ikke la deg skremme av ulempene.

Fordelene en squonker gir deg kan oppveie dem alle.


 

Fordeler:

Den største fordelen er allerede nevnt; du trenger ikke drasse med deg lommene fulle av flasker med juice. Squonkeren rommer (som oftest) mer enn nok juice for en hel dag med damping.

Med dripper har du fordelene ved en stor tank samtidig som du har smaken og skyene som en dripper gir deg.

Siden squonkeren fyller juicen direkte i din RDA, vil du aldri oppleve lekkasje. Mange RDA har bunnskruer med hull enten som standard eller som ekstrautstyr.

 

 

Ulemper:

Undersquonking og oversquonking.

Om du ikke har en gjennomsiktig klar topp på dripperen/tanken er det ikke lett å se når du har fylt på nok juice.   Undersquonking kan gi deg dryhits om du er uheldig. Det smaker ikke godt i det hele tatt. Brente ullsokker har aldri vært min favoritt.

Oversquonking er nesten like ille. Du kan risikere klissete fingre og eller lekkasje når juicen renner over dekket. Desuten renner noe av juicen tilbake i squonkflaska gjennom påfyllingshullet og tar med seg brente rester av bomull og avsetninger på coilen. Det blander seg med den reine juicen i flaska og du vil oppleve at juicen ikke lenger smaker like godt når den er utblandet med avfallet fra coilen.

Squonkflaska gir fra seg ulik mengde juice etter hvor full den er. Juicen har en helt annen viskositet enn luft har. Derfor vil du med full flaske, klemme opp mer juice enn du gjør med mindre full flaske med samme klemming.

 


Jeg damper fordi jeg setter pris på smaken og skyene. Jeg har ingen interesse av hva som er inne i noe av utstyret. Det viktigste for meg er at det virker når jeg skal bruke det.


 

Ikke la deg skremme av ulempene. Fordelene en squonker gir deg kan oppveie dem alle. Men du må gi squonkeren litt mere tid enn du ga din ‘vanlige’ mod. Og du må aldri squonke i en mørk kinosal eller i senga uten å tenne lyset før du kjenner din squonker og har lært deg hvor mye juice du klemmer opp.

Enten du idag damper Munn-Til-Lunge eller tar Direkte-Lungetrekk vil du finne en squonker som passer til den måte å dampe på. Du vil ganske sikkert få en positiv opplevelse. Selv med de ulempene som finnes og som du helt sikkert vil oppleve. Men det er ikke alle squonking passer for.

 

 

Kjøp Eleaf Pico Squonker for kr 349 fra damping.no her

Kjøp Kanger Dripbox Squonker for kr 429 fra nosmoke.no her

 

Dampekatta

Pensjonert, pasjonert katteeier og damper.

Kjør debatt. Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

X
%d bloggere liker dette: