Omtale: Reuleaux RX 75

 

 

Reuleaux RX 75 er en bra mod. Men den har jo ingen fyringsknapp?

 


Produktet som omtales er mitt eget og jeg har ingen tilknytning til noen norsk dampebutikk. 

Det er kun mine subjektive meninger som kommer fram her. All produktinformasjon kommer fra produsent og leverandører.


 

Joda, den har en fyringknapp under det store dekselet som også skjuler batteriet. Displayet er skjult på den andre siden a moden. Under et litt mindre deksel.

Med kun 1 batteri av typen 18650 er det begrenset med dampetid, men man venner seg fort til å sjekke batteriet før man forlater huset. Har man en Reuleaux RX 75 har man også batterilader og dermed har man alltid oppladet batteri. Den kan lades med kabel, men kabel bør aldri brukes til annet enn til oppgradering av firmware. (flott amerikansk ord. Det betyr innmat.)

 

Som bildet til venstre viser, har jeg minst 2. Begge med min favorittank Freemax StarrePro. Mine eksemplarer av arten er av to ulike versjoner, men det syns ikke utenpå.  Under dekslet er de røde, hvite, svarte eller grønne. Det vises kun ved den lille stripen du ser på den hvite.

 

Den lille knappen er en låseknapp. Den låser fyringen på moden slik at du unngår full fyr i buksa. Det er utrolig mye enklere enn 5 kjappe. Dessuten er det ikke mulig å bevege fyringsdekselet når låsen er på. Det er fullstendig låst.

Det er ikke god plass mellom tanken og RX75. Det kommer klart fram på bildene. 22 mm tank er absolutt maksimum.

 

I esken ligger det desuten med et ekstra lite deksel i mørk plast (det lille til høyre på bildet) samt to bittesmå skruer i tilfelle du skulle miste noen.  Det er helt sikkert fancy med sota plast, men jeg klarer ikke å lese annet på diplayet enn Watt med lukket deksel. Resten av teksten er for liten for at mine to blå klarer det. Men ok, det er det jeg behøver å vite.

 

Kjører du med Bypass, TC-Ni, TC-Ti, TC-SS eller TCR kan det tenkes at du også får problemer med den mørke plasten. Men fancy er det uten tvil.

Knappene for regulering av Watt og de innstillingene man vil fram til i andre modus, ligger også bak dette dekselet. Du unngår derfor at du plutselig sitter med en mod som fyrer på 290 Watt om du skulle være så uheldig at din nye mod ikke er en Reuleaux RX 75  Snakk om dry-hit.

 

Kjøp RX75-kit fra nosmoke.no for kr 495 her

 


Jeg damper fordi jeg setter pris på smaken og skyene. Jeg har ingen interesse av hva som er inne i noe av utstyret. Det viktigste for meg er at det virker når jeg skal bruke det.


 

Her er mine to små. Det er helt klart ulik innmat i dem, men akkurat det bryr jeg meg overhode ikke om. Jeg er, som tidligere nevnt ikke interessert i hva som er inne i moden. Ei heller hva chipen heter eller hvor mange omdreininger den har per enhet. Virker den er jeg fornøyd.

Den blanke dingsen over de to reguleringsknappene er ikke mere spennende enn en jernbit som magneten som sitter i dekselet fester seg til.

Med egen låseknapp for fyring, er det en smule enklere når du skal inn i menyen med de 3 berømte standardklikk på fyringsknappen. Eller om du skal låse den med de faste fem kjappe.

Kan noen av dere, med kors på halsen og ti kniver i hjertet påstå at dere aldri har kikket feil antall? 5 klikk istedet for 3? Eller omvendt?   Eller 4 klikk?

 

 

 

Magneten som henger løst skal sitte fast inne i hullet.

 

Det store dekselet skjuler batteri og er samtidig «fyringsknapp.» Det holdes på plass nede av to små magneter. En som er  limt fast i dekselet og en som er limt fast i moden. Oppe er det en magnet i dekselet som fester seg til fyringsknappen.

Magnetene er et kapittel for seg. Som jeg nevnte er mine to av ulik produksjonsdato og er derfor en smule ulike. Det er mulig at limtuben var tom da min ene RX75 (den svarte) ble montert. Magneten som skal sitte fast i moden er nemlig ikke limt fast. Det har den aldri vært.

 

 

Bak batteriet er det to hull som via en kanal inne i moden, ender i luftehull rett under tanken. Det er også luftehull i bunnen av moden. Dermed får batteriene nok luft.

 

 

 

 

 

Jeg har ganske store hender og bruker størrelse 12+ i hansker. Det er mulig at det er en grunn til at jeg i begynnelsen holdt RX75 slik at en finger stengte for luft til tanken enten jeg holdt den ene eller andre veien.

 

Jeg har derfor lært meg til  å holde lillefingeren under moden. Da får tanken nok luft.

 

 

 

 

Kjøp RX75-kit fra nosmoke.no for kr 495 her

 


Om du er ute etter en liten mod du gjerne kan putte i lomma, anbefaler jeg et Reuleaux RX 75 Kit. Du får da med Wismec sin egen tank Amor Mini som riktignok rommer bare 2ml. Men med den tanken er hele damperen din totalt kun 110 mm høy.


 

 

Min konklusjon: En utrolig bra mod. Solid og den ligger bra i hånda, men den har litt for lite batteritid. Det oppveies helt og holdent av låseknapp på fyringen og på størrelse og design.  75 Watt er mer enn nok til oss hobbyamatører som er hekta på dampen.

Takk til Jaybo som står bak designet på RX75.

 

 

Dampekatta

Pensjonert, pasjonert katteeier og damper.

Kjør debatt. Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

X
%d bloggere liker dette: