Omtale: Predator 228

Det er fantastisk mange produsenter som satser på to batterier, men ikke alle er like heldige med utforming og design. Her har Wismec (og Sinuous Designs) gjort en bra jobb. Med flotte mods i Reuleaux-serien kommer jeg ikke til å bli forundret om også Predator 228 vil bli en bestselger.

 


Produktet som omtales er mitt eget og jeg har ingen tilknytning til noen norsk dampebutikk. 

Det er kun mine subjektive meninger som kommer fram her. All produktinformasjon kommer fra produsent og leverandører.


 

Predator 228 har en tyngde som ligger godt i hånda. Ikke noe tynn aluminium eller plastikk her. Avrundede kanter er behagligere enn skarpe. Denne er nesten åttekantet og ingen skarpe hjørner eller kanter. Den føles behaglig i hånda. Jeg ser på et tydelig og oversiktlig display med den informasjon jeg syns jeg trenger. At det er støtte for Ni, Ti, SS og TCR moduser er helt ok. Jeg bryr meg ikke om slikt. Mine mods står fast på Watt. Jeg blir ikke venn med andre modus. Men om du vil endre på noe er det bare tre kjappe på fyringen og du kan bytte modus.

Det jeg reagerer positivt på er at jeg ikke stenger for innluft til tanken med en finger, noe jeg ofte er plaget med på blant annet Reuleaux RX 75. Men det kommer sikkert an på hvordan man venner seg til å holde moden. Det er ingen fyrings’knapp’ på Predator 228. Knappen ligger skjult under et deksel som dekker nesten hele langsiden slik den også gjør på Reuleaux RX 75.

Jeg prøvekjører nå min Predator 228 med en Smok TFV8 Big Baby Beast og egenprodusert juice. Jeg valgte Big Baby fordi det er en av mine mange tanker som er svart. Jeg ville ikke sette en blank tank på nyervervelsen.

Trolig kommer jeg til å savne låseknappen som finnes på Reuleaux RX 75.  Den er suveren når jeg putter den i lomma. Men 5 kjappe trykk på fyring fungerer det også.

Ok. Så langt så godt. Av med tanken og klar til inspeksjon.

 

 


Batterier skal ikke lades med kabel.


 

Med ladeport på siden er det fullt mulig å lade den med kabel, men som hobbyelektriker på amatørbasis med dyp og inngrodd respekt for Ohm og alt om har med strøm å gjøre, lader iallefall ikke jeg batteriene mine med kabel. Det er en grunn til at noen oppfant batterilader. De to batteriene i denne (og i alle moder som har mer enn 1 batteri) skal, gjentar SKAL – være identiske og skal alltid lades samtidig i en egnet ladestasjon.

Det er viktig at batteriene alltid er like mye oppladet og at laderen regulerer og kontrollerer spenningen når du legger i batteriene.

Dette er egentlig noe alle veit fra før, men jeg syns ikke det er masete å minne folk på det. Kabel på en mod skal ikke brukes til noe annet enn å oppgradere den. Det er iallefall min mening.

Regulering av Watt gjøres med knappene mellom displayet og usb-kontakten. De samme knappene brukes inne i menyen om du vil endre på noe der inne.

 

Kjøp Predator 228 fra nosmoke for kr 599 her

 

Klar og tydelig merking til batteripoler. Ingen muligheter for å legge dem feil vei. Klarer du å skille + fra – er du i mål.

Det er en liten fjærbelastet bryter mellom de to 18650-batteriene som jeg ikke veit hva er til, men hvis jeg leser manualen kan jeg kanskje bli litt klokere. Muligens har den noe med det nosmoke.no opplyser om er ‘dobbel batteribeskyttelse.’

 

 

Predator 228 er helt flat på toppen. Derfor er det ikke noe problem å sette på en diger tank. Noe overheng er det ikke snakk om dersom tanken din ikke er større enn 29 mm i diameter. BabyBeastet har god plass på Predatoren. Den er jo ikke mer enn 24,5 mm i diameter.

Jeg har en Smok Vapor-Chaser Mega. Den tar 6 ml juice og har diameter på 28 mm. Det er ikke ofte den tanken besøker en mod uten å få overheng, men her var det nok plass.

 

 


Jeg damper fordi jeg setter pris på smaken og skyene. Jeg har ingen interesse av hva som er inne i noe av utstyret. Det viktigste for meg er at det virker når jeg skal bruke det.


 

 

Senterpinnen i 510-koblingen er fjærbelastet. Det er en fordel. At den har mindre diameter enn mange andre er også en fordel. Det er med på å forhindre kortslutning.

 

 

 

 

Min konklusjon:  En utrolig solid og kraftig mod som klarer å dra det meste. Enkel og – for å bruke et populært uttrykk – innovativ. Her er ingen dilling med deler som kan løsne eller mistes. Alt sitter godt sammen og det er heller ingen fare for at den henger seg fast i klær eller lommer.

 

Kjøp Predator 228 fra nosmoke for kr. 599 her. 

 

 

 

 

Kjør debatt. Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggere liker dette: