Tobakksalget stuper mot 2027

Det globale sigarettmarkedet vil trolig falle med en tredjedel innen 2027 ettersom helseforskrifter slår ned på røyking og reduserte risikoprodukter ser massiv vekst, ifølge en ekspert ved markedsundersøkelsesselskapet Euromonitor International. Bare to regioner, Asia-Stillehavsområdet og Latin-Amerika, opplever vekst i sigarettsalg, Vest-Europa får den største sigarettnedgangen på et tiår, mens salget i Nord-Amerika har det største fallet noensinne.

 

«Engangsvapes, som allerede er forbudt i New Zealand, står overfor lignende restriksjoner i en rekke andre markeder, inkludert Tyskland, Frankrike og Storbritannia, og vil de facto være forbudt av EUs forestående batteridirektiv.»

 

Shane MacGuill, Global Lead, Nicotine and Cannabis ved Euromonitor International, sa at det handler om to tobakksmarkeder i 2022 ettersom et flatt globalt sigarettmarked ble balansert av vekst i bare to regioner, Asia-Stillehavsområdet og Latin-Amerika.

Utviklede markeder opplevde betydelige fall i volum. Vest-Europa så sine største sigarettnedganger på et tiår på -4,4 % og Nord-Amerika på -8,5 % fikk det største volumfallet noensinne.

MacGuill sa: «Dette representerer en akselerasjon av pre-pandemisk sammentrekning i modne tobakksmiljøer, noe som betyr at i henhold til vår siste forskning, vil det globale sigarettmarkedet unntatt Kina ha mistet en tredjedel av volumene i de to tiårene mellom 2008 og 2027. ”

Euromonitor sier at en av de viktigste årsakene til volumnedgang i sigaretter er den pågående fremveksten av en rekke reduserte risikoprodukter (RRP) – e-damp, oppvarmet tobakk og nikotinposer.

«Oppvarmet tobakk, verdt 32 milliarder USD i 2022, er den største av de reduserte risikokategoriene verdt nesten det dobbelte av e-vapours USD 19 milliarder samme år. Oppvarmet tobakk opplevde vedvarende tosifret vekst i fjor, og ekspanderte avgjørende i Vest-Europa, Midtøsten og Afrika utover det tradisjonelle Asia-Stillehavsområdet og Øst-Europeiske kjerneområdene.»

Det var engangssektoren som var vitne til imponerende vekstnivåer, «opp 91 % i verdi og nesten 1000 % i sin sentrale region i Vest-Europa.»

Euromonitor sier at etterspørselen har blitt matet av at forbrukere har byttet til kombinasjonen av rimelighet, bekvemmelighet, dristige smaksprofiler og letthet.

«Men engangsdamper er svært sårbare for regulatorisk trussel på grunn av deres oppfattede suksess hos yngre forbrukere, og fra bærekraftshensyn, da produktets litiumbatteri, elektroniske komponenter og plasthylser blir kassert ved hver bruk i motsetning til eksisterende dampenheter som ofte brukes på nytt. i flere år», fastslår Euromonitor.

«Engangsvapes, som allerede er forbudt i New Zealand, står overfor lignende restriksjoner i en rekke andre markeder, inkludert Tyskland, Frankrike og Storbritannia, og vil de facto være forbudt av EUs forestående batteridirektiv.»

MacGuill kommenterte: «E-vapour fortsetter å vingle på globalt nivå, trukket ned av de pågående produktlisensproblemene i USA, dets største marked, men styrket av den raske og kontroversielle fremveksten av engangsvapes. Denne suksessen ser nå ut til å bli kortvarig.

«Nikotinposer vokste med 51 % fra år til år, men kategorien sliter med å oppnå rømningshastighet utenfor USA, som står for 85 % av salget med begrensede suksesslommer internasjonalt, slik som den tresifrede ekspansjonen i Pakistan.

«I prognosetermer betyr regulatorisk sårbarhet og rimelighetsproblemer forverret av pågående makroøkonomiske uroligheter at vår anslåtte sammensatte årlige vekstrate for hver RRP-kategori er betydelig dempet.

«Et nøkkelspørsmål for industrien fremover er i hvilken grad RRP-kategorier er eller ikke er fanget opp i generasjonsforbudene som vil bli stadig mer utbredt i årene som kommer.»

Flere detaljer om Euromonitors markedsanalyse kan finnes her: https://www.euromonitor.com/

 

 

Hele artikkelen på engelsk her.

 

 

 

 

 

 

 

Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: