Fullstendig fiasko å begrense smaker

En ny studie utført av et forskerteam ved Roswell Park Comprehensive Cancer Center i New York har sett på virkningen av smaksforbud i USA. US Food and Drug Administration (FDA) Center for Tobacco Products (CTP) har ført en krig mot e-væske smaker siden det publiserte et dokument om dem i 2020. Forskerne oppdaget at det har vært en fullstendig fiasko å begrense tilgjengeligheten av smaker.

 

FDA, som forsøkte å løse dette, ga ut sitt dokument om veiledning og håndhevingsprioriteringer. Den uttalte at innsatsen burde prioriteres for å håndheve alle anstrengelser mot «ethvert smaksatt, patronbasert ENDS [elektronisk nikotinleveringssystem]-produkt (annet enn et ENDS-produkt med tobakks- eller mentolsmak).»

CTP fulgte opp dette senere samme år ved å oppfordre engangsprodusenter til å fjerne smaksatte produkter fra deres merkevareserier fordi de var «tiltalende for ungdom».

Karin Kasza, David Hammond, Jessica Reid, Cheryl Rivard og Andrew Hyland ønsket å vite hvordan denne nedbrytningen påvirket tenåringsbruken av vape-produkter.

Teamet ser på dataene i Population Assessment of Tobacco and Health (PATH)-studien for 2019 og 2021. PATH-dataene er kilden til informasjon om tobakksbruk (og vapingatferd) for ungdom som dekker overgang til og fra vaping, typene enheter som brukes, smakene som fordampes, typene foretrukne merker, hvor ofte de damper og nivået av nikotin som brukes.

Analysen de utførte tok for seg informasjon fra 9 088 personer mellom 12 og 17 år og sammenlignet dette med svar gitt av samme kohort to år senere.

De oppdaget at over halvparten av dem som dampet søte smaker i 2019, fortsatte å bruke vape-produkter i 2021. Dette var nesten identisk med de som selv rapporterte at de brukte tobakk- eller mentolsmaksprodukter først i 2019.

Forskerne oppdaget at det har vært en fullstendig fiasko å begrense tilgjengeligheten av smaker.

Hvordan, når juicene ble begrenset eller forbudt?

Teamet fant ut at de enten hadde byttet til en annen kombinasjon av smak/vape-merke eller gått over til å kjøpe engangsvapes med søt smak. Faktisk så de at etterspørselen etter engangsvapes med søt smak økte dramatisk gjennom denne perioden.

Forskerne konkluderte: «I denne kohortstudien som undersøkte CTPs prioritering av håndhevelse av e-sigaretter i 2020, fant vi ingen bevis for forskjeller i e-sigarettfortsetthastigheter mellom ungdom som tidligere brukte de målrettede e-sigarettene og ungdom som brukte andre e-sigaretter .

«De fleste ungdommene som brukte de målrettede produktene i 2019 og fortsatte bruken av e-sigarett i 2021, hadde gått over til kombinasjoner av smak/enhet som var ekskludert fra CTPs håndhevingsprioriteringer.

«Restriksjoner og håndhevelsestiltak som bare dekker en undergruppe av produkter ser ikke ut til å være assosiert med å forhindre bruk av e-sigaretter med smak av ungdom.»

All innsatsen, all feilinformasjonen og alle bortkastede millioner av dollar for ingenting.

 

 

Link til artikkelen på engelsk

 

FOTO AV JARRITOS MEXICAN SODA PÅ UNSPLASH

 

Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: