Startsett til én million røykere i ‘bytte for å stoppe’-ordning

Én million sigarettrøykere vil bli tilbudt vape-startsett som en del av en regjerings «swap to stop»-ordning for å gjøre nasjonen «røykefri.»

 

Pakkene vil bli tilbudt nesten én av fem av alle røykere i England som en del av et fremstøt som er «det første i sitt slag i verden», vil helseminister Neil O’Brien kunngjøre tirsdag.

Gravide kvinner vil bli tilbudt opptil £400 for å slutte å røyke, og en konsultasjon vil bli lansert for å innføre obligatoriske råd om å slutte å røyke som skal legges i sigarettpakker.

Kampanjer kalte tiltakene «velkomne skritt i riktig retning», men sa at de «på langt nær er tilstrekkelige».

Eksperter forventer i stor grad at løftet om å få nasjonen røykfri innen 2030 – som tilsvarer å få røykefrekvensen til mindre enn 5 % – vil bli savnet uten ytterligere handling.

Mr O’Brien vil lansere de nye ordningene i en tale på tirsdag.

Han forventes å si: «Opp til to av tre livslange røykere vil dø av røyking. Sigaretter er det eneste produktet på salg som vil drepe deg hvis det brukes riktig.

«Vi vil tilby en million røykere ny hjelp til å slutte. Vi vil finansiere en ny nasjonal «swap to stop»-ordning – den første av sitt slag i verden.

«Vi vil samarbeide med råd og andre for å tilby en million røykere over hele England et gratis startsett for vaping.»

Et utvalg av produkter, styrker og smaker vil bli tilbudt slik at røykere kan finne det beste produktet for dem.

Tjenestemenn sier at dette er den første ordningen i sitt slag som blir lansert over hele landet.

Finansiering for ordningen med bytte for å stoppe – anslått av tjenestemenn til å koste rundt 45 millioner pund over to år – vil komme fra Department of Health and Social Care sitt budsjett.

Tjenestemenn sier at 9 % av kvinnene fortsatt røyker under svangerskapet i England og håper et økonomisk insentiv sammen med atferdsstøtte vil få dem til å slutte innen slutten av året.

Selv om detaljene ennå ikke er bestemt, forventer tjenestemenn at kuponger vil være tilgjengelige gjennom hele svangerskapet og kan utgjøre opptil £400 hvis de fullfører ordningen.

Deborah Arnott, administrerende direktør for Action on Smoking and Health-kampanjen, sa: «Vaper øker røykernes sjanser for å slutte med suksess, det samme gjør kuponger for gravide røykere, så dette er velkomne skritt i riktig retning, men de er ikke på langt nær tilstrekkelige. »

I fjor sa en stor gjennomgang ledet av Dr Javed Khan at røyking burde forbys i utendørsområder som ølhager, kaféfortau og strender.

Den sa også at vaping bør fremmes som et middel for å hjelpe folk å slutte å bruke tobakk.

Men han erkjente at vapes ikke er en «mirakelkur», og de er heller ikke «helt risikofrie», selv om alternativet med røyking ble sagt å være langt verre.

Arnott sa at «ikke nok har endret seg» siden rapporten ble publisert og sa at finansiering er «desperat nødvendig for å gjeninnføre kutt på mer enn 90 % til massemediekampanjer».

«For ikke å snakke om fraværet av de tøffere reglene som Khan anbefalte for å heve salgsalderen, og redusere appellen til røyking så vel som damp,» la hun til.

Sarah MacFadyen fra veldedighetsorganisasjonen Asthma + Lung sa «vaping kommer ikke til å fungere for alle» og at røykere trenger «slutte-røyke-tjenester som tilbyr personlig støtte, finansiert riktig gjennom en tobakksindustriavgift».

Den siste kunngjøringen kommer på toppen av planene om å slå ned på ulovlig salg av e-sigaretter til personer under 18 år.

 

Link til artikkelen:
Tuesday 11 April 2023 06:48, UK

 

 

 

Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: