Eksperter bestrider gatewaykrav

Nylige påstander fra Otago University i New Zealand om at vaping er en inngangsport til røyking har blitt omstridt av ledende globale skadereduksjonseksperter Roberto Sussman, Konstantinos Farsalinos og Gerry Stimson. Disse ekspertene har fremhevet viktigheten av skadereduksjonsstrategier for å redusere de negative helseeffektene av røyking.

 

Dr Roberto Sussman er foreleser ved Institute for Nuclear Sciences ved National University of Mexico og grunnleggeren av Pro-Vapeo Mexico. Han sa: «Det er ingen bevis for at vaping er en inngangsport til røyking. Studier har faktisk vist at vaping kan være et effektivt verktøy for å slutte å røyke.»

Dr Konstantinos Farsalinos er et navn kjent for mange langtidsvapere. Legen jobber også som seniorforsker ved University of Patras og School of Public Health-University of West Attica i Hellas, la han til: «Det store flertallet av dampere er tidligere røykere som har lykkes med å slutte å røyke takket være vaping.»

Gerry Stimson, en folkehelseekspert og talsmann for skadereduksjon, understreket: «Skadereduksjonsstrategier som vaping er avgjørende for å redusere de negative helseeffektene av røyking. Vi må fokusere på å gi røykere tryggere alternativer til sigaretter, i stedet for å demonisere skadereduksjon. strategier som vaping.»

Roberto Sussman bemerket: «Vi må fokusere på skadereduksjonsstrategier som fungerer, i stedet for å stole på utdaterte og unøyaktige påstander om at damp er en inngangsport til røyking.» Dr Farsalinos fortsatte: «Bevisene er klare: vaping kan være et effektivt verktøy for å slutte å røyke og redusere skade.»

Nancy Loucas, administrerende koordinator for Coalition of Asia Pacific Tobacco Harm Reduction Advocates (CAPHRA) bestred også den nylige påstanden fra Otago University om at vaping er en inngangsport til røyking. Etter hennes syn er den nylige påstanden fra Otago University ikke støttet av bevisene og kan motvirke røykere fra å prøve vaping som et verktøy for å slutte å røyke.

Ifølge nyere data har forekomsten av røyking i New Zealand falt betydelig i løpet av de siste 5 til 10 årene. Den nåværende røykefrekvensen for voksne New Zealand er 8 % i 2021/2022, som har gått ned fra 16,5 % i 2015 og fra 27 % hos både menn og kvinner i 1993. Vaping har spilt en betydelig rolle i reduksjonen av røykefrekvensen i New Zealand Zealand de siste 5 til 10 årene. I følge forskning publisert i NZ Medical Journal, er den nåværende dampfrekvensen i New Zealand 8,3 % av voksne som blir kategorisert som daglige e-sigarettbrukere, opp fra 6,2 % året før.

«Vi må fokusere på skadereduksjonsstrategier som fungerer, i stedet for å stole på utdaterte og unøyaktige påstander om at vaping er en inngangsport til røyking. Bevisene er klare: vaping kan være et effektivt verktøy for røykeslutt og skadereduksjon,» konkluderte Loucas. .

 

Som vanlig bryr bestemmende myndigheter seg filla om folket, brukerne og forskere. Det er viktigere å lage lover som stemmer med lobbyisters og byråkraters påstander, selv om «alle» veit at de er kjøpt og betalt av BigT og BigPh.
Bare slik skaffer man seg en høyprofilert jobb i Eu, FN eller WHO når man ikke lenger har interesse av å være politiker i Norge.

 

 

 

Knabbet fra planetofthevapes og kan leses her på engelsk:

 

 

 

 

 

 

Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: