Rykter om smaksforbud i UK

Etter rykter i media om et statlig forbud mot dampsmaker, viser en undersøkelse i dag at de fleste (83 %) dampere sier at smaker hjalp dem med å slutte å røyke og 1 av 3 frykter at et forbud vil føre dem tilbake til sigaretter, noe som vil tilsvare at 1,5 million mennesker går tilbake til å røyke.

  • 1 av 3 dampere frykter at et forbud vil føre dem tilbake til konvensjonelle sigaretter, som kan være nær 1,5 millioner tidligere røykere.
  • 83 prosent av damperne hevder at smakstilsatte vapes hjelper dem å legge om sine røykevaner.

En av tre dampere frykter at et forbud mot smakstilsatte enheter og væsker vil føre dem tilbake til sigaretter, som kan gjøre at nærmere 1,5 millioner tidligere røykere går tilbake til (u)vanene sine.
Dette kommer dersom politikerne vurderer å stoppe salget av frukt og søtsmak, som er enormt populært blant barn.
En meningsmåling blant 2000 voksne som bruker vapes viste at 76 prosent begynte å slutte å røyke, og at åtte av ti vapere (83 prosent) hevder at smakstilsatte vapes hjelper dem med å endre sine røykevaner.

Mens 27 prosent er enige i at det er et reelt behov for å takle ungdomsdamping, ønsker nesten fire av 10 (37 prosent) mer effektiv håndhevelse til forhandlere som selger dem til barn – i stedet for et direkte forbud mot smaker.

John Dunne, generaldirektør for UK Vaping Industry Association, som har bestilt forskningen, sa: «Forskning viser at det er en avhengighet av vapes for å hjelpe røykere å slutte – og smaker har en rolle å spille. Selv om vi støtter forsøk på å utrydde røyking blant ungdom, kan et forbud mot smaker ha en negativ innvirkning på de som prøver å slutte. Ofte med denne typen politikk kan forsøk på å eliminere ett problem forårsake et annet, og det viser at mange voksne dampere er bekymret for hva de hører fra regjeringen.

«Undersøkelsen har vist at mange frykter at en slik endring kan føre dem tilbake til å røyke, noe som betyr at nesten 1,5 millioner nåværende dampere over hele Storbritannia kan gå tilbake til konvensjonelle sigaretter, basert på antallet voksne vape-brukere (4,3 millioner) rapportert av Office of National Statistikk i fjor”.

Undersøkelsen avslørte også at de mest populære smakene blant voksne dampere var de som regjeringen ønsker å vurdere å forby. Mens jordbær er nasjonens favoritt totalt sett, dominerer andre fruktige smaker topp fem – inkludert blåbær, vannmelon, kirsebær og bringebær. Mange siterte også noen mer uvanlige preferanser som litchi, Earl Grey og til og med en Bloody Mary.

Tobakks- og mentolaromaer er de vanligste å slutte med, selv om 65 prosent ikke fikk noen råd om de beste smakene for å hjelpe dem i deres forsøk på å slutte å røyke.

83 prosent mener å få veiledning vil være en viktig del av sluttreisen. I den separate undersøkelsen av 1000 røykere, utført via OnePoll.com, fant den at 36 prosent for tiden prøver å redusere mengden de bruker sigaretter ved å øke hvor mye de damper. Og 75 prosent av disse er sikre på at det vil hjelpe dem til å lykkes med å slutte.

Dunne la til: «Det er viktig å tilby de som prøver å slutte å røyke de riktige rådene, inkludert smaker, for å støtte dem under prosessen. Vi vet at det ikke er et alternativ for mange å gå på kald tyrker (cold turkey), og det viser at et betydelig antall har suksess med smakstilsatte vapes for å redusere og til slutt kutte ut deres avhengighet av sigaretter.»

 

 

 

Postet 14. april 2023 av Dave Cross i planetofthevapes

IMAGE BY FLORIAN JACOB FROM PIXABAY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: