Elf Bar bytter navn til EB Design

ELFBAR, sannsynligvis det mest solgte engangsvapemerket i verden, har blitt saksøkt for varemerkebrudd, og vil endre navn i USA. ELFBAR-navnet vil fortsette å bli brukt i Storbritania og andre markeder over hele verden.

Merket vil bli EBDESIGN i USA, selv om selskapet kan gjenopprette ELFBAR-navnet hvis varemerketvisten avgjøres i dets favør. EBDESIGN-merkede produkter vil begynne å ankomme amerikanske havner om bare noen få dager.

Modellnummeret på EBDESIGN-produkter vil forbli de samme, og vil bli mer fremtredende på enheten og emballasjen. For eksempel, på den mest populære ELFBAR-enheten, vil BC5000-modellnummeret virke mye større enn EBDESIGN-merket.

Andre engangsmerker laget av ELFBARs morselskap vil forbli uendret. Disse inkluderer merkene Lost Mary og Funky Republic.

Morselskapet til ELFBAR, Shenzhen iMiracle Technology Co. Ltd., blir saksøkt av VPR Brands, et Florida-basert selskap som hevder å ha rettigheter til «Elf»-merket for vaping-produkter i USA (VPR har engasjert seg i andre varemerker og søksmål om patentkrenkelse, som vanligvis ender i forlik.)

VPR saksøker også flere amerikanske hoveddistributører av ELFBAR-produkter. En hoveddistributør er autorisert til å motta produkter direkte fra produsenten, og videreselger deretter til andre distributører. Noen av dem selger også direkte til forhandlere og noen direkte til publikum.

Søksmålet ble anlagt i fjor høst i den amerikanske distriktsretten for det sørlige distriktet i Florida. I forrige uke innvilget tingrettsdommer Aileen Cannon VPRs begjæring om en foreløpig forføyning som hindrer iMiracle fra å importere ELFBAR-merkede produkter og deres hoveddistributører fra å selge dem mens saken er hevdet. (Interessant ikke-relatert notat: Dommer Cannon er juristen utnevnt av president Donald Trump som beordret en gjennomgang av klassifiserte dokumenter beslaglagt fra Trumps eiendom før justisdepartementet fikk tilgang til dem. Hennes avgjørelse ble omgjort etter anke.)  

 

Dampekattas mening:

Den siste setningen gir meg gåsehud. Er det tilfeldig eller er dette et utslag av korrupsjon som vi ser andre steder. I bananrepublikker som Indre Langtvekkistan eller Norge?

At Norge betegnes som en bananrepublikk er jo en folkelig betegnelse, beskrivelse om du vil, på et land som gjennomsyres av korrupsjon.
Er det ille å påstå at Norge er et korrupt land?
Er det ille å påstå at folkets mening ikke betyr noe for den bestemmende myndighet?
Er et ille at folkets røst ikke blir hørt?
Er det ille at vi, velgere av Norges bestemmende myndigheter, ikke tas hensyn til når de lager nye lover som forteller oss hva vi skal gjøre uten å bry seg om hva vi mener?

Bestemmende myndigheter som lytter til etablerte løpegutter for private, økonomiske interesser, (såkalte lobbyister, som egentlig ikke er annet enn godt betalte influensere) fremfor å høre på hva VI, brukere av e-sigaretter, vapes, dampere – kall det hva du vil – merner. Fra barnsben av er vi tutet ørene fulle om at i Norge finnes det ikke korrupsjon.

Da jeg vokste opp, sånn rundt midten av forrige århundre, fantes det ikke korrupsjon.
Det het kameraderi, eller vennetjenester. Det var nesten like ille.

You scratch my back. I’ll scratch yours.

 

 

    Kilder: vaping360.com/ vapeshack.com/ ejuiceoverstock.com            

Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: