Lege i UK vil forby damping

Dr. Caroline Johnson presenterte sitt lovforslag for parlamentet med støtte fra to tidligere helsesekretærer og har gått videre til neste lovgivningsfase. MP for Sleaford og North Hykeham hadde støtte fra parlamentsmedlemmer inkludert Andrea Leadsom, Caroline Lucas, Maggie Throup og Steve Brine blant andre.

Aksjonen er kjent for antallet konservative politikere som går inn for å forby et aspekt av vaping, et parti som hittil har forpliktet seg til å redusere tobakksskader og frie markeder.

«Jeg trygler om», begynte Dr. Johnson, som også er barnelege, «at det gis tillatelse til å innføre et lovforslag for å forby salg av elektroniske engangssigaretter, og for tilknyttede formål.»

 

«E-sigaretter ble omtalt som en helserevolusjon – som noe som kunne holdes som en sigarett og suges på som en sigarett, og ville gi et nikotinhit på samme måte som en sigarett, men uten å inneholde tjære og det andre kreftfremkallende forbindelser som er kjent for å forårsake kreft.
I det minste i teorien ble de designet som et hjelpemiddel for å slutte, som nikotintyggegummi, for å avvenne røykere fra sigaretter, men dessverre har de tiltrukket seg en langt bredere tilhengerskare. Office for National Statistics anslår at det i 2021 var mer enn 4 millioner vapere i Storbritannia, og antallet vil sannsynligvis ha steget siden den gang.»

Dr. Johnson reiste frykt for vaping som appellerer til røykfrie tenåringer, med henvisning til den nylige NHS-undersøkelsen som indikerer en bruksrate på 18 %.

Men legen fortsatte med å gå inn for noen dypt urovekkende meninger, og likestilte vaping med røykingens historie: «De som forsvarer vaping fokuserer ofte på den relative mangelen på helsekomplikasjoner sammenlignet med røyking. Når det gjelder bruk av barn, har noen til og med antydet at det er bedre for dem å dampe enn å røyke. Som lege angår de argumentene meg. E-sigaretter er veldig nytt, og noen medlemmer av dette parlamentet husker kanskje at det en gang var en gang selve sigaretter ble ansett som trygge. E-sigaretter inneholder kjente kreftfremkallende stoffer, cellegift og genotoksiner. Studier fra Harvard University og Boston University har koblet vaping til den typen konstriktiv bronkitt og kardiovaskulære effekter som ligner på de som oppleves av sigarettrøykere.»

Så fortsatte hun med å nevne kilden til informasjonen hennes, professor Andrew Bush, en mann ansvarlig for noe alvorlig mangelfullt anti-vape-arbeid. Han «beskrev» for henne «de negative helseeffektene hos barn og hvordan det har vært tilfeller av unge mennesker som har krevd intensivbehandling for alvorlige komplikasjoner fra vaping.»

Og feilinformasjon er ingenting hvis den ikke også siterer fra «en nylig undersøkelse av Daily Mail» som forbinder vaping med «en rekke sykdommer som påvirker hjertet, blodet og nervesystemet, samt svekker hjerneutviklingen hos unge mennesker og øker risiko for angstlidelser.»

Hun sa, «folkehelsemeldinger er klare», men beviste så at det tydeligvis ikke er fordi det beste hun kunne si var at «E-sigarettbruk er muligens ikke så ille for deg».
Innpakket i språket om å beskytte tenåringer og miljøet kom de slitne gamle mytene om smaker, farger, markedsføring og sponsing av idrettslag.

«Spørsmålet man må stille er hvor bærekraftige alle disse butikkene ville vært hvis vapes ble levert kun til tidligere sigarettbrukere for en midlertidig periode mens de slutter, og ikke til nye tenåringsnikotinmisbrukere,» fortsatte hun.

«Jeg frykter at en ny nasjonal helsekrise er under nesen på oss. Jeg er ikke den første som etterlyser restriksjoner på e-sigaretter. I et åpent brev til regjeringen ba en rekke miljø- og helsegrupper, inkludert RSPCA, Green Alliance og Royal College of Paediatrics and Child Health, som jeg er medlem av, for et forbud mot engangsvapes. Mange amerikanske stater har innført restriksjoner på dem, etterfulgt av Kina, Japan, Brasil og sist Australia.»

Lovforslaget ble lest for første gang og skal nå leses for andre gang fredag ​​24. mars og trykkes (lovforslag 246).

Spørsmålet bedrifter og dampere må stille seg er, gitt språket som brukes og støtten Dr Caroline Johnson har fått, ville en eventuell restriksjon på salg av engangsartikler stoppe ved det – eller ville de ville og ubegrunnede innvendingene om vaping generelt blitt brukt. for ytterligere forbud? Dette kan være et godt tidspunkt å gi din støtte til New Nicotine Alliance.

 

Lenke til artikkelen her.

 

Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: