ELF-bar møter MHRA

Etter den siste nyheten om at ulovlige produkter ble plassert i supermarkedskjeder, har Elf Bar møtt med Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA). Engangsselskapet har avgitt en fullstendig uttalelse og handelsorganet UK Vaping Industry Association (UKVIA) har også kommentert saken.

Som svar på at produktene ble fjernet fra hyllene, kommenterte Elf Bar: «Etter et møte med Medicines & Healthcare products Regulatory Agency (MHRA), som ble oppringt av ELFBAR, ønsker vi å oppdatere dere med den nyeste informasjonen om produktene våre.

«Nylige presse rapporterer påståtte spørsmål rundt samsvar med ELFBAR 600 på det britiske markedet. Etter disse påstandene satte vi umiddelbart i gang en fullstendig undersøkelse av ELFBAR 600 i det britiske markedet, og har funnet ut at noen produkter overskred det tillatte fyllingsnivået for e-væske.

«Selv om dette problemet betyr at produktene ikke er i full overensstemmelse med britiske forskrifter, fant vi ingen problemer med nikotinstyrken, eller noe som kan bety at produktenes sikkerhet er kompromittert på noen måte.

«I dag møtte vi myndighetene for legemidler og helseprodukter for å diskutere saken, og for å sikre at korrigerende tiltak er iverksatt for å sikre samsvar med ELFBAR 600 på det britiske markedet. Vi ble støttet på møtet av UKVIA og IBVTA, Storbritannias to bransjeforeninger for vapeindustrien. Våre forpliktelser ble tydeliggjort uten tvil, og vi har innrømmet at vi har kommet til kort på enkelte områder. MHRA var enig i at til tross for disse manglene, mente de ikke at manglende samsvar utgjør noen sikkerhetsproblemer, men er likevel i strid med britiske forskrifter.

«MHRA indikerte at deres anbefaling er at produktet skal trekkes tilbake fra markedet.

«Vi er enige i denne anbefalingen, og vil frivillig gjennomføre en tilbaketrekking av ikke-kompatible ELFBAR 600-er fra det britiske markedet. Vi vil bli assistert med å sikre at uttaket utføres effektivt, og uten å forårsake unødvendig markedsforstyrrelse, av en primærmyndighet for handelsstandarder. Vi vil oppdatere alle våre distribusjons- og detaljhandelspartnere når vi har blitt enige om hvordan denne korrigerende handlingen skal iverksettes.

«Selv om undersøkelsen og definisjonen av korrigerende handlinger for ELFBAR 600 har pågått, har vi også forpliktet oss til å undersøke alle andre vape-produkter som eksporteres til Storbritannia. Vi vil iverksette tiltak vi anser som nødvendige for å sikre samsvar med alle andre produkter i produktsettet vårt.

«Vi er takknemlige for støtten fra MHRA i denne presserende og viktige saken, og for muligheten til å samarbeide for å bringe alle produktene våre helt i tråd med britiske regelverk.

«Vi har forpliktet oss til ytterligere møter med MHRA for å sikre våre produkter samsvar.»

UK Vaping Instry Association ga sin egen uttalelse etter møtet mellom ELFBAR og MHRA: «UKVIA ble invitert til å møte mellom ELFBAR og Medicines & Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) for å diskutere handlinger som vapeprodusenter vil ta for å sikre samsvar med britiske Dette fulgte den nylige identifiseringen av noen ELFBAR-produkter som kommer inn på det britiske markedet med ikke-standard 3 ml tankstørrelser.

«Selv om ELFBAR ikke er medlem av UKVIA, var det som er viktigst i forhold til at vi var til stede på et så kritisk møte for å representere interessene til alle virksomheter i sektoren som er påvirket av denne svært beklagelige situasjonen.

«Beslutningen fra ELFBAR om frivillig å trekke tilbake sine ikke-kompatible produkter, nylig fremhevet i media, er helt riktig.

«Hvis industrien skal godta som å spille en ledende rolle i å hjelpe Storbritannia med å nå sine røykfrie mål, må de demonstrere de høyeste nivåene av samsvar, standarder og ansvar, som UKVIA forventer.

«Vi ser frem til å se detaljene i de avtalte handlingene mellom MHRA og ELFBAR etter hvert.»

 

 

Bilde fra  HTTPS://WWW.ELFBAR.CO.UK/MEDIA/WYSIWYG/ELFBAR-600-FLAVOURS_2.JPG

 

Kilde:  planetofthevapes.co.uk

 

 

Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: