Helsemyndigheten deler ut dampere i UK.

Ingen overraskelse at

-Å dele ut dampere på NHS (National Health Service – tilsvarer helsemyndighetene) kan hjelpe til og med «herdede» sigarettrøykere å slutte, sier forskere.


Flott jobbet av helsemyndighetene i England. Kanskje noe å se på her hjemme også?


Helsemyndighetene i England delte ut gavekort på €25 (tilsvarer 250 kroner) til over 300 røykere som meldte seg på en røykesluttkampanje i liten skala.

I løpet av en måned hadde 4 av 10 av de som benyttet seg av gavekortet, lagt sigarettene på hylla for alltid. Selv om antallet røykesluttere sank til 15 prosent etter tre måneder, sier myndighetene at det var et meget vellykket projekt.

Pilotundersøkelsen er utvidet til omlag 750.000 voksne i Norfolk, et stort fylke (grevskap) nord-øst for London.

Resultatene som er publisert i Nicotine & Tobacco Research, viser at 143 personer sluttet å røyke sigaretter i løpet av en måned. Det tilsvarer 42 prosent av de som løste ut gavekortene og 21 prosent av de som henviste til ordningen.

Universitety of East Anglia sier at resultatene er så gode at prosjektet bør bli nasjonalt.  De ønsker dessuten at leger skal ha mulighet til gi røykende pasienter resept på  e-sigaretter.

Dessverre finnes det fortsatt forskere som er bekymret over skadevirkninger fra e-sigaretter.

Godt gjort SmokeFree Norfolk for å vise andre hvordan de kan gjennomføre et enkelt opplegg.

Dette kan enkelt og raskt rettes opp av de omtrent 60 % av slutte-røykesentrene i Storbritannia som for tiden ikke tilbyr  dampe-produkter som en del av sluttverktøysettet.

Flott jobbet av helsemyndighetene i England. Kanskje noe å se på her hjemme også?

Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: