Anbefaler 120.000 i bot for dampesjapper

En lavprisbutikkeier har blitt tiltalt og bøtelagt denne uken etter at en engangs dampe-enhet ble solgt til en mindreårig tenåring under en testkjøpsoperasjon av Lancashire County Councils handelsstand.

En 14 år gammel jente kjøpte en Elf Bar 600 Disposable Pod fra J & C Bargain Store, 345 Leyland Lane, Leyland den 14. februar.

Elf Bar skal bare selges til over 18 år, og butikkeieren som foretok salget har blitt ilagt en bot ved Lancaster Magistrates Court.

Boten som ble ilagt, var på £184, saksomkostninger på £200 samt erstatning på £34.
Det tilsvarer omlag 5000 NOK.

Fylkesrådmann Michael Green, kabinettsmedlem for helse og velvære, sa: «Nok en gang sender denne saken ut et klart budskap om at vi ikke vil tolerere at noen selger dampeprodukter til barn under 18 år. «I mange tilfeller samarbeider vi med bedrifter for å sikre at de overholder loven og opptrer ansvarlig.

«Der det er nødvendig, vil vi imidlertid ikke nøle med å straffeforfølge, spesielt der tidligere råd ignoreres. «Helsen til våre unge mennesker i Lancashire er veldig viktig for oss.

«Testkjøp som dette er en sentral del av våre planer for å beskytte unge menneskers fremtidige helse og redusere røykebyrden på våre lokalsamfunn.» Det er straffbart å selge nikotinprodukter til personer under 18 år. Nikotininhalerende produkter inkluderer e-sigaretter, patroner og e-væsker.

Samtidig som vi setter pris på denne typen rettsforfølgelser, er bøtene som deles ut langt fra avskrekkende. Dette er grunnen til at UK Vaping Industry Association (UKVIA) har bedt regjeringen om å iverksette umiddelbare tiltak for å øke boten til minimum £10 000 per instans for mindreårige vapesalg. Foreningen har også bedt om at alle utsalgssteder som selger dampeprodukter skal lisensieres med midlene som samles inn fra disse lisensene, og bøter skal tildeles handelsmenn for å øke håndhevelsestiltak.


Generaldirektør for UKVIA, John Dunne ble sitert for å si «Mens flertallet av forhandlere følger reglene, er nok nok for den lille minoriteten av de som ikke gjør det. Det er nå på tide å ta raske og umiddelbare tiltak mot disse useriøse handelsmenn som gir denne bransjen et dårlig navn og setter våre unge mennesker i fare. Små bøter som disse er ærlig talt en vits og sender ikke den riktige beskjeden.»

 

Kildelenke:  

Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: