Slutte å røyke – eller erstatte gift med damp?

Dampen er ikke et røykesluttmiddel/legemiddel, det er et nytelsesmiddel, og det er derfor det virker til røykeslutt. Mange syntes dette er forvirrende.
De har jo brukt dampen til nettopp røykeslutt.
David Dorn er en mann som snakker fra levra, en dampeforkjemper det er verdt å høre på som forklarer dette prinsippet klart og tydelig.
Det finnes lengre videoer av Dorn om samme tema, men her fra GFN16 får dere en kjapp introduksjon om temaet i en kort video, og en summering av det viktigste på norsk.
Dave etterspør mer fokus på PP, «the pleasure prinsiple» eller nytelsesprinsippet, som er årsak for at e-sigaretter virker.
Han forteller at han har hørt at så mange som 80% lykkes med røykeslutt, og forteller at årsak for dette er nytelsesprinsippet.
Videre holder han opp sitt dampeutstyr og ber tilskuere om å gjøre det samme. Han poengterer at alle er forskjellige. Det finnes ikke to like oppsett, og samtlige vil ha forskjellige smaker og at noen av disse smakene for han vil smake helt nydelig, mens andre vil smake grusomt.
Men felles for alle er det at dette er noe som gir dem mer glede enn det røyking gjorde, og dette er noe han ellers aldri har hørt når noen omtaler røykeslutt. Røykeslutt pleier ikke å innebære glede eller nytelse.
Skadereduksjon, røykeslutt. Han ber oss ta ordet slutte ut av vårt ordforråd.
Bytt ut ordet slutte med bytte.
Fokuser på gleden og nytelsen en røyker kan ha av et produkt som ikke kommer til å drepe en.
Et produkt som innebærer en skaderisiko på mindre enn 5 % av skaderisikoen ved røyking av tobakksigaretter.
Nytelsesprinsippet ER det som får e-sigaretter til å virke, og det er derfor myndigheter, FDA, TPD og alle som fokuserer på avhold vil feile.
De vil feile, de vil forårsake død, en tidligere død, fordi de ikke vil tillate nytelsesprinsippet, og det er det aller viktigste for e-sigaretter!
Han avslutter med ordene:
Støtt nytelsesprinsippet, støtt dampere og støtt e-sigaretter.
*Tekst og link er knabbet fra NDS – Medlemsarenaen.
Jeg anbefaler alle å melde seg inn i NDS. Det er den eneste medlemsstyrte organisasjonen som arbeider for oss dampere, mot regjering og tobakksfanatikere.

Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: