Franske forskere tester nikotinplaster

French researchers to test nicotine patches on coronavirus patients

Franske forskere planlegger å teste nikotinplaster på koronaviruspasienter og helsearbeidere i frontlinjen, etter at en studie antydet at røykere kan ha mye mindre risiko for å få viruset.

Studien ved et stort sykehus i Paris antyder at et stoff i tobakk – muligens nikotin – kan stoppe pasienter som røyker fra å bli smittet av Covid-19. Kliniske studier av nikotinplaster venter på godkjenning av landets helsetilsyn.

Forskerne insisterte imidlertid på at de ikke oppmuntret befolkningen til å fortsette å røyke,

noe som medfører andre potensielt dødelige helserisiko og dreper 50% av dem som tar det opp. Selv om nikotin kan beskytte dem mot viruset, utvikler røykere som er smittet, mer alvorlige symptomer på grunn av toksisk røykforgiftighet på lungene, sier de.

Teamet ved Pitié-Salpêtrière sykehus avhørte 480 pasienter som testet positivt for viruset, hvorav 350 ble innlagt på sykehus mens resten med mindre alvorlige symptomer fikk lov til å komme hjem.

Det ble funnet at av de som ble innlagt på sykehus, hvis median alder var 65, var bare 4,4% vanlig røykere. Blant de som ble sendt hjem, og hadde en median alder av 44, røykte 5,3%.

Bekreftet dødsfall av Covid-19

for utvalgte land viser antall dødsfall siden dagen for den første ved hjelp av en loggskala. Dataene er riktige klokka 23.59 UTC 22. april

 

Tatt i betraktning pasientenes alder og kjønn, oppdaget forskerne at antallet røykere var mye lavere enn i den generelle befolkningen estimert av den franske helsemyndigheten Santé Publique France til omtrent 40% for de i alderen 44-53 år og mellom 8,8% og 11,3% for de i alderen 65-75 år.

Den anerkjente franske nevrobiologen Jean-Pierre Changeux, som gjennomgikk studien, antydet at nikotinet kan stoppe viruset i å nå celler i kroppen for å forhindre spredning.

Nikotin kan også redusere overreaksjonen i kroppens immunsystem som er funnet i de alvorligste tilfellene av Covid-19-infeksjon.

Funnene skal verifiseres i en klinisk studie der helsepersonell i frontlinjen, sykehuspasienter med Covid-19-viruset og de som er på intensivavdeling vil bli gitt nikotinplaster.

 

 

 

 

Hele artikkelen finner du her

Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: