Røykere mindre utsatt for virus

»Vores tværsnitsundersøgelse af både indlagte og ambulante covid-19-patienter antyder stærkt, at daglige rygere har en meget lavere sandsynlighed for at udvikle symptomatisk eller svær sars-CoV-2-infektion sammenlignet med den generelle befolkning,« konkluderer forskerne bag undersøgelsen.

Som opfølgning på undersøgelsen vil man nu på hospitalet La Pitié-Salpêtrière i Paris iværksætte en undersøgelse af, om nikotinplastre kan have en beskyttende effekt i forhold til corona.

Det skriver B.T.  om den franske studien av Covid-19

Af den samlede gruppe corona-patienter viste sig kun at være 5,3 pct. daglige rygere. Men i den franske befolkning ligger andelen af daglige rygere på 25,4 pct., når der er taget højde for at gøre køn og aldersgrupper sammenlignelige.

Nuværende daglige rygere viste sig med andre ord at være betydeligt underrepræsenteret – med omkring 80 pct. – blandt corona-patienterne.

 

Danske dampergrupper er i fullt opprør over at den riksdekkende avisen plutselig har en artikkel som går imot danskenes egen antirøykeprofessor Pisinger som i mange år har jobbet hardt for å få danskene til å forstå at e-sigaretter er djevelens oppfinnelse og at damping dreper fler folk enn tobakken gjør. Hun ser helst at alle begynner å knaske Champix og Nicorette.
At hun også er ansatt i Pfizer som produserer Champix er kun tilfeldig, sier hun.

 

Pisinger har i alle år kjempet for sitt legemiddelfirma sine interesser og avisen skriver:

«Men det bør ikke få danskerne til at begynde at ryge af frygt for den smitsomme virus.
Blandt andet fordi rygere, der er blevet ramt af corona, ser ud til at have omkring dobbelt så høj risiko for at udvikle svære symptomer, der i værste tilfælde kan sende dem i respirator eller i døden.»

Sådan lyder vurderingen fra Charlotta Pisinger, der er professor i tobaksforebyggelse tilknyttet Hjerteforeningen og forskningsoverlæge hos Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse ved Bispebjerg-Frederiksberg Hospitaler.

Hun betegner det franske studie som interessant og som en af de mest grundige undersøgelser foreløbig om sammenhængen mellem risikoen for at blive coronasmittet og rygning.

»Men at begynde at ryge for ikke at blive smittet, vil være en meget dårlig strategi. For rygning er ekstremt skadeligt i sig selv og ødelægger lungerne, og coronasmittede rygere ser ud til at få et alvorligere forløb end ikkerygere, « understreger hun over for B.T.

 

Det er første gang i historien at en dansk avis publiserer en artikkel som strider mot Pisinger sin kongstanke. Nemlig at alle mennesker skal tygge Champix.

 

At italienske forkere kommer til samme konklusjun må være ekstra trist for alle antidampere.

Professor Riccardo Polosa er en ekspert på lungemedisin, klinisk immunologi og tobakkavhengighet, Chief Scientific Advisor for Lega Italiana Anti Fumo (LIAF), the Italian Anti-Smoking League, en av verdens ledende eksperter på e-sigaretter skriver på twitter at:

No significant correlation between #smoking and #COVID19

A new study (on wich we will report via press release in the next few days) officially proves that not only is there no correlation between smoking and COVID-19, but surprisingly smoking cigarettes turns out to be protective against the disease and its stages of severity.
Let me be clear, smoking does not kill you because of the Covid, but kills you because of the smoking related disease. Quitting smoking is the only relevant rule. To date, stating that smoking increases the risk of Covid is not scientifically correct.

» En ny studie viser offisielt at ikke bare ikke bare er sammenheng mellom røyk og COVID-19, men overraskende nikotininntak viste seg å være en beskyttende faktor for sykdommen og dens tyngdepunkt. Selv om det er klart at røyking forårsaker død uansett, er det også riktig å påpeke at å kombinere tobakisme med viruset ikke er vitenskapelig. Å slutte å røyke forblir fortsatt den eneste regelen å følge «.

 

Det er hevet over enhver tvil at det smarteste er å slutte med tobakk. Det er derfor utrolig bra at dampen fins. Da kan vi fortsatt kose oss og unngå de mengdene med gift som ikke fins i juice.
Tobakken i sigaretter inneholder jo mer enn 7000 skadelige og kreftfremkallende gifter.

 

 

 

 

Linker til artikler finnes her:

https://www.bt.dk/samfund/ekspert-advarer-bliv-ikke-ryger-af-frygt-for-corona

https://www.bt.dk/samfund/forskere-overraskede-rygere-bedst-rustet-mod-corona?

 

 

 

Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: