Damp i UK Parlamentet

Mary Glindon MP, Gregory Campbell MP og Catherine West MP gir denne ukens glitrende spørsmål om vaping, vapes og tobakksreduksjon i parlamentet.  Emner som ble dekket inkluderer bøter til dårlige forhandlere, forbud mot ting (fordi forbud alltid fungerer), helseeffekten av vaping og resirkulering av engangs-ecig-produkter.

Labours Mary Glindon stilte statssekretæren for helse og sosial omsorg en rekke spørsmål:

-Hvilken vurdering er gjort av de potensielle fordelene ved bransjeforslaget om å innføre bøter på £10 000 til forhandlere som er funnet å selge e-sigaretter til barn og andre alternative strategier for å redusere ungdommens tilgang til e-sigaretter engangsbruk?
-Hvilken vurdering er gjort av hvor mange vapere som vil gå over til sigaretter dersom salg av engangs e-sigaretter blir forbudt?
-Har avdelingen hatt diskusjoner med handelsstandarder og andre organer om det praktiske ved å implementere et forbud mot engangs e-sigaretter?
-Hvilken vurdering er foretatt av de potensielle helsemessige og økonomiske konsekvensene av å forby salg av engangs e-sigaretter på tidligere røykere med lav inntekt?
-Har departementet planer om å publisere høringen om forbud mot salg av engangs e-sigaretter?

 

En helt anstendig samling med spørsmål som enhver halvkompetent administrasjon som fokuserer på langsiktig planlegging ikke ville ha problemer med å gi svar på.

Neil O’Brien, ministeren for primæromsorg og folkehelse, sa til henne: «Det er ikke gjort noen vurdering av forslaget om å innføre bøter på £10 000 til forhandlere som blir funnet å selge vapes.»

Ville det overraske noen å oppdage at han ikke ga svar på noen av Glindons andre spørsmål enn «vi vil kunngjøre noe på et tidspunkt i fremtiden»?

Shadow DUP-talsperson Gregory Campbell spurte utenriksministeren for helse og sosial om hvilke skritt avdelingen tar for å overvåke de potensielle helsemessige konsekvensene av økninger i antall unge mennesker som bruker vapes.

Nå var Neil O’Brien i stand til å være litt mer imøtekommende.
«Vi er bekymret for økningen i antall unge mennesker som bruker vapes,» sa han. «Det er veletablert bekymring for de vanedannende skadene og risikoene ved damping, spesielt knyttet til barn og unge. Nikotin er svært vanedannende og det er ubesvarte spørsmål om effekten av langvarig bruk.»

Stolt gjentok han at regjeringen nylig kjørte en oppfordring om bevis på ungdomsvaping.

«Dette vil identifisere muligheter for å redusere antall barn som får tilgang til og bruker vaping-produkter og utforske hvor myndighetene kan gå lenger for å beskytte barn mot skadene ved vaping. Vi vil svare på oppfordringen om bevis etter hvert.»

Det han ikke dvelte ved, var det faktum at oppfordringen til bevis ble avsluttet for nesten fem måneder siden, og avdelingen for helse og sosial fortsatt skal presentere funnene for huset. Mens landet trenger en HS2 av en helseavdeling, ser det ut til at vi vansmekter med noe som ligner mer på den gangen Thomas Tog sin venn Henry ble murt inne i en tunnel.

Til slutt spurte Catherine West, Labour Shadow Minister for Foreign Affairs, statssekretæren for miljø, mat og landlige anliggender (DEFRA) hvilke skritt som blir iverksatt for å øke offentlig bevissthet om den riktige måten å resirkulere engangsdamp.

Undersekretær Rebecca Pow uttrykte regjeringens «bekymring» om miljøpåvirkningene av engangsdamp.

Puh! Da har det løst det vanskelige problemet.

I likhet med Neil O’Brien, er Pow i tvil om å gi et svar fra oppfordringen til bevis om vaping som ble avsluttet i juni.

Hun uttalte det åpenbare og la til: «Alt elektrisk avfall bør kastes og resirkuleres på riktig måte for å beskytte miljøet vårt. Dette inkluderer engangsdamp.

Forhandlere som selger over £100 000 elektrisk utstyr per år er forpliktet til å gi tilbakelevering i butikk av elektriske artikler, inkludert vapes, i henhold til regelverket for avfall av elektrisk og elektronisk utstyr. Mindre bedrifter kan velge å bidra med midler til returordningen for distributører i stedet for å sikre at vapes resirkuleres riktig. Alle vapes som deponeres på husholdningsavfall og gjenvinningsstasjoner vil bli samlet inn og behandlet og kostnadene ved å gjøre dette dekkes av vape-produsenter.

«Forbrukere som ønsker å kvitte seg med sine gamle vapes, bør enten ta dem til det lokale myndighetens gjenvinningssenter for husholdningsavfall eller til en forhandler som selger vapes, hvis de tilbyr tilbakelevering i butikk, for videre behandling,» sa Pow.

Hun pekte på problemet enda lenger fram i tiden, og konkluderte: «Vår miljøforbedringsplan beskriver vår plan for å revidere reglene for elektrisk avfall i år. Som en del av dette vil vi vurdere hvilke endringer i lovgivningen som er nødvendig for å gjøre det enklere for huseiere å resirkulere uønsket elektrisk utstyr, inkludert damp.

 

Posted 27th October 2023 by Dave Cross

 

Lenke til artikkelen (på engelsk)

 

 

Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: