Sverige slakter WHO

Talsmenn for reduksjon av tobakksskader ved Smoke Free Sweden-initiativet har uttrykt sin «dype skuffelse og alarm» over kommentarer om vaping av Verdens helseorganisasjons (WHO) generaldirektør, Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus. Dr. Tedros avfeide at vapes kunne bidra til å redusere røykefrekvensen og kalte reklamen deres til røykere som farlig.
Dr. Delon Human, lederen av Smoke Free Sweden-initiativet sa: «På bakgrunnen, at skadereduksjonsstrategier er fullt akseptert som en del av tobakkskontroll, i rammekonvensjonen om tobakkskontroll, WHOs avvisning av e-sigaretter som en skade. reduksjonsverktøy er et tilbakeslag for folkehelsen. Dette kan sette fremtiden i fare for millioner av voksne røykere som bruker alternative nikotinprodukter for å hjelpe dem med å slutte med langt mer skadelige sigaretter.

 

«WHOs siste fokus på å angripe tobakksbønder og Turkmenistans innsats for å redusere røyking, ser ut til å avlede anerkjennelse fra suksesshistorier som gjemmer seg i synlige øyne.

 

«For folk som røyker er nøyaktige folkehelsemeldinger kritisk viktig, spesielt av WHOs generaldirektør. Brennbare sigaretter er unikt dødelige, og det er vanskelig å slutte. Bevis viser at nikotindampende produkter (e-sigaretter) kan hjelpe folk å slutte å røyke og er betydelig mindre skadelige enn røyking. I tillegg er det selvmotsigende for WHO å anbefale bruk av medisinske nikotinprodukter, samtidig som det går inn for de facto forbud mot forbrukernikotinprodukter.

«Dr Ghebreyesus ser også ut til å ignorere den bemerkelsesverdige bragden til Sverige, som er i ferd med å bli det første landet i den utviklede verden som oppnår røykfri status.

«Sveriges bemerkelsesverdige suksesshistorie innen tobakkskontroll skyldes i stor grad deres skadereduksjonsstrategier, som gir voksne røykere tilgang til rimelige skadereduserte produkter, som e-sigaretter og orale nikotinposer.

«Sverige har nå den laveste forekomsten av røykerelaterte sykdommer og færrest for tidlige dødsfall på grunn av tobakksrelaterte årsaker i Europa. Det er ikke i liten grad et resultat av tilgjengeligheten, tilgjengeligheten og rimeligheten til tryggere alternativer til sigaretter, for eksempel e-sigaretter, i Sverige.»

Dr Human er ikke en hvilken som helst kommentator – han er tidligere rådgiver for to WHO-generaldirektører og for FNs generalsekretær for global folkehelsestrategi.

Han la til: «Det er dypt skuffende og alarmerende at WHO ser ut til å avvise tobakksreduksjon når den praktiserer lignende strategier for å løse andre problemer som narkotikaavhengighet.

«WHOs siste fokus på å angripe tobakksbønder og Turkmenistans innsats for å redusere røyking, ser ut til å avlede anerkjennelse fra suksesshistorier som gjemmer seg i synlige øyne. For eksempel tilbyr Sveriges ekstraordinære prestasjon med å bli røykfri en langt mer overbevisende og virkningsfull plan for verden.

«Vi oppfordrer WHO og andre globale helseorganisasjoner til å vurdere bevisene og gjennomføre dybdestudier i land om folkehelse suksesshistorier, som Sverige. Når man formulerer WHOs retningslinjer, bør målet alltid være å redusere skader og redde liv, og vi tror at det å avvise potensielle skadereduksjonsstrategier uten videre gjør en bjørnetjeneste for det oppdraget.»

 

Referanse;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: