Myndighetene lyver – også i Korea

E-sigarettleverandører saksøker offentlige etater for å overdrive risikoen for vaping

Korea Electronic Cigarette Association (KECA), en gruppe på rundt 4000 e-sigarettleverandører, sa at de har anlagt et søksmål mot departementet for helse og velferd (MOHW) og Korea Disease Control and Prevention Agency (KDCA), og krever at regjeringen retter feilaktig informasjon om e-sigaretter.

Korea Electronic Cigarette Association har anlagt søksmål mot regjeringen for angivelig å ha forårsaket økonomisk skade på e-sigarett-relaterte småbedriftseiere med feil informasjon.

KECA mener at offentlige helsebyråer skadet omdømmet til små e-sigarettbedriftseiere og forårsaket økonomiske problemer ved å distribuere en pressemelding som anbefaler koreanere å slutte å bruke e-sigaretter 23. oktober 2019.

«I følge det amerikanske FDAs varsel om forbud mot salg av e-sigaretter av væsketype, som var grunnlaget for MOHWs beslutning som rådet røykere til å slutte å bruke e-sigaretter, var tetrahydrocannabinol, et hamp-avledet stoff, hovedproblemet,» sa KECA.

I 2019 sa U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) at det var 530 bekreftede alvorlige lungesykdommer, og åtte dødsfall i USA relatert til bruken av væske-type e-sigaretter, noe som førte til at FDA forbød e- sigaretter.

«Men på tidspunktet for kunngjøringen av MOHWs anbefaling var det bare ett mistenkt tilfelle av lungeskade i Korea, og til og med det mistenkte tilfellet kom fra en person som røykte tobakk,» sa KECA.

I følge en artikkel publisert i Journal of Korean Medical Science (JKMS) i desember 2021, var det ingen tilfeller av alvorlig lungebetennelse eller lungeskade blant brukere av e-sigaretter med flytende væske, la gruppen til.

Til tross for forskningsresultatene, kan MOHWs unnlatelse av å trekke tilbake sin sterke anbefaling om å suspendere bruken av e-sigaretter med flytende væske bare forstås som å neglisjere deres plikter, fortsatte KECA.

E-sigarettforeningen påpekte også problemene i KDCAs pressemelding, med tittelen «E-sigaretter sprer fint støv mer og lenger enn sigaretter,» distribuert 21. juli.

«Det fine støvet målt av KDCA var basert på lysspredningsmetoden, så det resulterer uunngåelig i høyere finstøvkonsentrasjoner i områder med mer fuktighet,» sa KECA. «Til tross for slike problemer, er måling og sammenligning av e-sigaretter med høyt dampinnhold i samme miljø som tobakk en upassende forskningsmetode som ikke tar hensyn til spesifisiteten til e-sigaretter med flytende væske i det hele tatt.»

KDCAs eksperiment er like absurd som å argumentere for at nivået av fint støv er høyt når du slår på en luftfukter, hevdet KECA.

E-sigarettforeningen sa at regjeringen tidligere hadde anerkjent at e-sigaretter var tryggere enn tobakk.

«I følge testresultatene fra departementet for mat og narkotikasikkerhet (MFDS) i 2017, ble det oppdaget svært lave nivåer av skadelige ingredienser i e-sigaretter sammenlignet med tobakk,» sa KECA. «Bemerkelsesverdig ble ikke tjære og karbonmonoksid påvist i det hele tatt, og formaldehyd var bare på 1/20 nivå og acetaldehyd på 1/500 nivå sammenlignet med vanlige sigaretter.»

Til tross for den enorme forskjellen i innholdet av skadelige stoffer i vanlige sigaretter og e-sigaretter, utstedte MOHW en offentlig tjenesteannonse for røykeslutt med den forutsetning at alle sigaretter er like skadelige, la KECA til.

Som et resultat sa KECA at regjeringen ga offentligheten «en falsk oppfatning» om at e-sigaretter med flytende væske er like skadelige, og forårsaker enorm økonomisk og psykologisk skade på e-sigarettbedriftseiere.

«Vi vil gjøre vårt beste for å vinne en rettssak med regjeringen ved å forberede alle vitenskapelige bevis og logikk for å løse urettferdigheten mot eiere av e-sigaretter som ikke har vært i stand til å si sin stemme,» påpekte KECAs visepresident Kim Do-hwan.

Når det gjelder søksmålet, sa en talsperson for MOHW at den relevante avdelingen vil grundig sjekke detaljene i klagen mot dem og svare på søksmålet sammen med andre byråer, som KDCA og MFDS.

 

 

Her er link til artikkelen.
Nei, den er ikke på koreansk, men på engelsk. 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggere liker dette: