Forsøk på å forby salg av smaksatt tobakk, nikotinprodukter i Colorado går opp i røyk

Kraftig lobbyvirksomhet, tverrpolitisk innsats for å forby salg av smaksatt tobakk og nikotinprodukter, inkludert mentolsigaretter, i Colorado ble avvist av en statlig senatkomité tirsdag morgen, og sendte saken tilbake til byer og fylker.
 
Lovgivningen, som var rettet mot å redusere bruk av tobakk og nikotin for tenåringer, sto overfor små sjanser for å bli lov på grunn av motstand fra den demokratiske guvernøren Jared Polis, som sa at han ville foretrekke at problemet ble regulert på lokalt nivå. Regningen ble også anslått å ta inn rundt 25 millioner dollar årlig fra Polis’ nye gratis førskoleprogram, et Polis-kampanjeløfte som er finansiert gjennom avgifter på tobakk og nikotinprodukter.
 
Statsrepresentant Kyle Mullica, en Federal Heights-demokrat som var en hovedsponsor av lovforslaget, sa at tiltakets bortgang var «utrolig skuffende» og at han vil fortsette å presse på for et forbud mot smaksatt tobakk og nikotinprodukter. «Vi kjørte House Bill 1064 fordi vi ønsket å kjempe for helsen til våre lokalsamfunn og barn,» sa han. «Vitenskapen og dataene er på vår side. Dette er en epidemi vår stat står overfor.» Han sa at den godt finansierte tobakksindustrien var, i det minste delvis, ansvarlig for at lovforslaget mislyktes. De hadde «virksomhet på linjen,» sa han. «Men når vi ser på politikk her nede, vet jeg ikke hvorfor vi ikke setter helsen til barna våre først.»
 
Link til artikkelen:
https://coloradosun.com/2022/05/10/flavored-tobacco-ban-colorado-dies/?fbclid=IwAR2j3r4FvQDOEtgaCVec5r2LxhDuQGMEghlCHPUhcdPc4zoi0CzNiicTesU

Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d