Kreftfremkallende nikotin?

Jeg har ikke sett noen forskning som viser at nikotin er årsak til kreft, men ser at nesten alle som arbeider for et tobakkfritt samfunn ikke vet forskjell på nikotin og tobakk. Det er et sammensurium uten like av folk som påstår at man enkelt kan slutte med tobakk ved hjelp av nikotintyggis eller niotinspray eller andre niotinholdige legemiddelpreparater. Til og med Champix som er årsak til selvmord er anbefalt. Er ikke disse nikotinproduktene like kreftfremkallende som tobakk når det påstås at det er nikotinen som dreper?

Hva er det esigaretter har gjort om de er like farlige som tobakk?
Esigaretter med nikotinjuice inneholder ikke noen av de gifter som finnes på pakningsvedleggene i legemiddelbaserte nikotinpreparater.
Pakningsvedlegget på legemiddelbaserte nikotinpreparater burde være pensum for alle som arbeider med skadevirkninger fra tobakk og sigaretter.
Hvorfor er ikke esigaretter mer husreint enn tobakk når de inneholder færre giftstoffer enn legemiddelbaserte nikotinprodukter?
Det er vel den samme nikotinen vi snakker om i begge tilfelle?

Ja, nikotin er avhengighetskapende.
På lik linje med koffein. Men begge er hjernestimulerende og får oss til å prestere litt mer, en liten stund.
Dessuten er nikotin ifølge forskere som veit hva de driver med, kommet til at nikotin kan forsinke utviklingen av enkelte sykdommer, f.eks. Alzheimers.

Nei, nikotin er ikke kretfremkallende. Giftstoffene som er tilsatt tobakk og sigaretter er kreftfremkallende.

Det skrives side opp og side ned at «Nikotinen og andre kjemikalier i e-sigaretter gir avhengighet, og kan skade unge hjerner i utvikling. Sjansene dobles for at unge «dampere» begynner å røyke.»
Pisspreik!  Det er alle de 7.000 andre kjemikaliene som er tilsatt tobakken som er kreftframkallende og tildels meget giftige.

Nikotin og koffein har omlag samme avhengighetsframkall, og øker hjernevirksomheten i en periode.
At unge esigarettbrukere begynner å røyke er blank løgn. Men som nevnt – det er bedre at de damper på en esig enn at de begynner å røyke.

At det er 3,5 millioner amerikanske unge som damper, er en stor gevinst for dampsaken. Det er meget sannsynlig at de hadde begynt å røyke om det ikke hadde vært for esigarettenes innpass som britiske forskere påstår er 95% mindre skadelig enn tobakk.

Legeforeningen i England går tilogmed ut og anbefaler sine fastleger å gi informasjon om relativ risiko og anbefale esigaretter til sine pasienter som ikke har klart å slutte på annet vis. Bruk av e-sigaretter innebærer fem prosent av skadepotensialet ved tobakksrøyking. Dette er tall fra anerkjente Public Health England og Royal College of Physicians.
De har skjønt at det er mye smartere å begynne med damp enn det er å begynne med sigaretter. 😀

 

Direkte link
Dr Polosa is director of the Institute for Internal and Emergency Medicine of the University of Catania in Italy, Chief Scientific Advisor to Lega Italiana Anti Fumo (LIAF – Italian Anti-Smoking League).

 

Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: