Italia jubler over redusert skatt på e-juice

Italia feirer store reduksjoner

i avgiftsskatt på e-væsker

 

Med stemmene fra Italias League og Five Stars (Coalition), reduseres forbruksskatten på e-væsker med  90% på ikke-nikotinholdige væsker og 80% på de nikotinholdige typene.

Med dette, har endringen i skattedekretet som omformulerer forbruksskatten på påfyllingsvæsker for e-sigaretter, gått inn i senatfinansieringsutvalget. Beløpene er lik 4cents per ml væske uten nikotin og 8cents på nikotinholdige typer. Dette vil være en betydelig reduksjon fra forrige skatt som tilsvarer ca 40 cent per ml på begge typer væsker.

Når det gjelder salg på nettet, vil e-cig-produsenter også kunne selge e-væsker online etter at de har registrert seg hos tolletaten. I tillegg skal produsentene fra nå av overholde europeisk tobakkedirektiv (TPD), og kan kun selge nikotinvæsker som inneholder en maksimal nikotinkonsentrasjon på 20 milligram per milliliter. En lignende regel gjelder for nikotin som markedsføres i andre former: pulver, gel eller kapsler. Ved manglende overholdelse vil forhandlerne bli bøtelagt 150 000 euro, og få sin AAMS (Monopol) autorisasjon tilbakekalt. Videre vil markedsføring av e-væsker uten AAMS-autorisasjon påkalle en smuglingskostnad.

 

Høye priser hadde drevet italienske dampere til det utenlandske markedet. I 2016 hadde en parlamentarisk intergruppe påpekt at e-væsker skulle ha innført en inntekt på € 85 millioner til landet, i motsetning til de €5 millioner som Finansdepartementet fikk inn. Ifølge gruppemedlem Sebastian Barbanti hadde de latterlige prisene drevet forbrukerne til det utenlandske markedet.

 

Link til artikkelen her.

 

 

Jeg håper at norske politikere også leser dette og at de kan bruke erfaringene fra sine italienske kolleger.

 

 

Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: