Startsett? Hvilket er best?

-Hei. Jeg røyker 30 om dagen og har planer om å gå over til damp. Hvilket startsett bør jeg velge?

 

Et ikke uvanlig spørsmål på dampesider og kommentarfeltet fylles opp med ulike forslag. Alt fra sigalikes til 200Watts monstre med wide bore. istick, nautilus, smok, eleaf, aspire. Det er ikke måte på hva vi dampere forsøker å prakke på en nybegynner. Gjerne med råd og tips om hva vi sjøl begynte med da vi gikk over fra røyk til damp.

TABBE!

Før man gir råd til en som aldri har dampet, bør man stille spørsmålet: Hvordan røyker du idag? Munn-til-lunge eller direkte og voksne lungetrekk? Eller noe midt imellom?

Å anbefale en 150Watter med dripper som startsett til en som tar små munntrekk – kanskje uten å inhalere – er fåfengt. Det skremmer bort en ny damper. Like usmart er det å anbefale en 10Watter og en tank med trang boring til en som tar fulle magadrag med rødmix-2. Han kommer heller ikke til  få mersmak på damping etter et bomkjøp.

Hvilken dampmaskin som er best kommer an på hvem som skal ha den. Ikke hva du startet med.

De fleste Kjøp/Salg-sidene av brukt dampeutstyr er fulle av bomkjøp. Tenk dere litt bedre om, før dere anbefaler et startsett til noen uten at dere først spør hvordan vedkommende røyker.

Jeg har to skuffer i dampeskapet mitt fullt med egne bomkjøp. Jeg selger noe av det til nye dampere som rekrutteres via venners venner. Fordi mitt første spørsmål er det jeg skrev litt lenger opp: ‘Hvordan røyker du idag?’

 

Først etter å ha fått svar på det, kan du gi råd om hvilket startsett den kommende damperen trenger.

 

Kjør debatt. Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

%d bloggere liker dette: