Omtale: Wismec Luxotic DF Kit

Jeg har sittet i mange uker ved postkassa og venta på denne. Endelig kom den. Jeg lot den stå uåpnet på skrivebordet mitt i to dager slik at jeg kjente riktig skulle kjenne forventningene bygge seg opp inni meg. Så åpnet jeg den. Med andektighet, forventningsfull fryd og glede over et mesterverk fra Wismec. Nå var denne squonkeren min. Bare min.

 

Hva er i esken

Jeg ser en hvit, lekker squonker. Det er ikke en mechmod, men en regulert. Den hvite overflaten ser nesten ut som silke og kjennes nesten slik ut. Luxotic DF ligger godt i hånda og er akkurat passe tung når den hr fått i seg to 18650-batterier. Den er omtrent like stor som RX Gen 3 og mye mindre enn RX 300 som riktignok har 4 batterier. Men det er lett å se familielikheten.

Lenger ned i esken finner jeg den nye Guillotine V2 og skjønner med en gang hvorfor den har fått det navnet. Strammeskruene skyver ned en giljotinlignende klemme som fester coilen. I egen eske i esken ligger en ekstra flaske, driptip med annen utforming, usb-kabel, clapton coiler, bomull, litt reservedeler og verktoy. Manual er forresten også med. I deleposen ligger også en bunnskrue uten hull slik at Guillotine V2 kan brukes som dripper.

 


Produktet som omtales er mitt eget og jeg har ingen tilknytning til noen norsk dampebutikk. 

Det er kun mine subjektive meninger som kommer fram her. All produktinformasjon kommer fra produsent og leverandører.


 

Design og bruk

 

Kjekt med magnetholdt deksel foran flaska. Du slipper å oppleve at batteriene hopper ut når du skal fylle juice. En liten tapp nederst på dekselet holder det på plass nede og to magneter oppe.

 

 

 

 

Her har en designer jobbet hardt. Batteriluka dekker hele undersiden slik at det også er mulig å bytte batterier samtidig som du kan dra ut flaska uten å måtte fjerne sidedekselet.

 

Som den amatørsquonkeren jeg egentlig er, foretrekker jeg en regulert mod. Da er jeg ikke avhengig av å måtte vikle egne coiler for å finne rett motstand slik at juicen får den wattstyrken den skal ha for at jeg skal like min egen juice. Med en regulert mod kan jeg finsjustere det aller meste og min yndlingsjuice kan alltid få best smak hos mine smaksløker.

 

 

 

Fyringsknappen på Luxotic DF er større enn ‘vanlig’ og er bredere enn kortsiden den sitter på. Derfor er den buet litt inn på hosstående sider. Den har dessuten et tydelig anslag. Jeg hører og kjenner klikket når den fyrer igang.
En stor høyreknapp og en mindre venstreknapp til opp og nedjustering av watt (pluss et utall andre funksjoner sammen med fyringsknappen) og usbporten nederst gjør at den kan lades mens den står på bordet. Eller i hylla. Min mening er at om den har flere enn et enkelt batteri bør batteriene lades i egen lader, men usb er kjekt å ha når man skal oppdatere.

 

 

 

 

 

Displayet er stort og oversiktlig.
Ved å trykke på fyringsknappen samtidig med oppknappen (den høyre) slukker du lyset i displayet. (Stealth Mode) 
Ved å holde inne både opp- og nedknappen kommer du inn i Innstillinger og kan justere og regulere det aller meste.

 

 

 

 

 

RBA:

 

Guillotine V2 som følger med i esken leveres med to typer driptip. En lang og en kort slik at du kan velge den som passer deg best.
Det er også mulig å snu kappen opp-ned slik at innluft suges over coil og ull istedet for – som på mitt bilde – foran coil og ull.
Jeg merker ikke noe forskjell på smaken, men det er logisk at overskytende juice kan komme ut her, istedet for å renne tilbake i flaska. Når jeg vrir på kappen kan jeg justere størrelsen på lufthullet. Med kappen opp-ned må jeg vri på den øvre delen for å justere.

 

 

 

 

Byggedekket er oversiktlig og enkelt å bygge på. Det er god plass til store coiler. De medfølgende Claptoncoilene har en ytre diameter på 5mm. Jeg vil tro at det er plass til iallefall 6mm coiler her.

De to coilene sier 0.21 Ohm ferdig montert.

 

 

 

 

 

 

 

Luxotic DF er ikke å finne i noen norske dampebutikker idag, men trolig kommer den om ikke lenge til en dampebutikk nær deg.
Mitt eksemplar er kjøpt direkte fra Wismec for rundt $100 som blir omlag 900 kroner.

Kjøp Luxotic DF fra Wismec her.

Konklusjon:

Det er en finish på denne som jeg ikke vil sammenligne med noen annen mod jeg har hatt fingrene i. Kanskje med unntak av en som kostet fire ganger mer. Designeren har gjort en fremragende jobb.
Den halvmatte silkeaktige overflaten med logoen trykket i hvitt på oversiden. Displayfronten i skinnende svart, speilblank plastmateriale. Lyslilla farge i tekst. Symmetrien brytes kun av at høyre og venstreknappene ikke er like store. Bra jobba.
Om dekselet foran flaska hadde vært laget av samme materiale som displayet, hadde dette vært en soleklar innertier, rent designmessig. Den er lakkert i samme svarte lakken som Guillotine V2. 

Desverre tar Luxotic DF ikke 21700 batterier. Ei heller 20700. Idag burde en squonker i denne prisklassen gjort det. 18650 er Old School.

Men for en dampeopplevelse dette er. 🙂

 

 

 

 

 

Order # 181011004006779

 

 

Dampekatta

Pensjonert, pasjonert katteeier og damper.

Kjør debatt. Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

X
%d bloggere liker dette: