Dampen er antibakteriell

Bakteriedrepende dampskyer.

At dampen vi puster ut er antibakteriell (dreper bakterier) er noe vi som damper veit. Det er trolig derfor vi sjelden er plaget med vanlige basselusker og holder oss relativt friske året rundt. 🙂

Om man søker Propylen Glykol i wikipedia får man vite at

  • Propylenglykol er en organisk forbindelse med kjemisk formel C3H8O2. Det er en viskøs fargeløs væske som er nesten luktfri, men med en svak søtlig smak.
  • Propylenglykol produseres i stor skala, og brukes bl.a. i kosmetikk, mat, medisiner, væske for e-sigaretter (ofte under forkortelsen PG), og i frysevæske. Brukes mot hudsykdommen pityriasis versicolor.

 

 

I 1942 oppdaget noen forskere at utrolig små mengder Propylen Glykol i luft steriliserte og tok knekken på bla.a. pneumococci, streptococci, staphylococci og influensavirus.

  • The test concluded that air containing propylene glycol kills off bacteria of all kinds, including disease-causing ones and that PG vapour is invisible, odourless, and non-irritating. It added that PG is essentially non-toxic.

De konkluderte med at luft som inneholder Propylen Glykol dreper bakterier a alle slag, inkludert de sykdomsfremkallende og at Propylen Glykol-damper usynlig, luktfri og ikke-irriterende. Det tillegges også at Propylen Glykol ikke er giftig.

 

Lett sjokkerende er det også at INGEN har arrestert forskningsrapporten.
Den står uimotsagt selv etter nesten 80 år.

 

 

Link til studien:

https://www.ecigclick.co.uk/propylene-glycol-vapour-a-bacteria-killer/?fbclid=IwAR1VheMIZW-ZwEJMhMIk2bEn_oh0F-CHBZzhDkURNzL1dN2b6rC6qjGsZv0

Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: