Omtale: Fortuna Lavida

Jeg var spent på denne Juul-kloningen som kom fra Fortunacig i Belfast. Jeg kjenner godt til firmaet fra tidligere. Jeg husker spesielt godt mindre vellykkede cig-a-likes og abbonemang som det er nesten umulig å komme vekk fra når man først er inne i systemet deres.

Siden de reklamerer med en original Juul i reklamefilmer i annonsene sine, tenkte jeg at det muligens er litt annerledes idag enn det var for noen år siden.

 

20190110_164556

 

Så langt ser det normalt ut og jeg åpnet og leste bruksanvisningen mens jeg fiklet på en pod.

 

20190110_192630

 

Ikke store greiene dette. Lading via usb i bunnen og et lys på forsiden. Den lyser når du damper på den. Ingen fyringsknapp. Ingen regulering av noe slag.

 

Men jeg hadde problemer med å dytte poden ned i batteridelen. De var like store.

 

20190110_192643  20190110_192614

Jeg la den på lading og fiklet med poden og bruksanvisningen enda en gang

 


Produktet som omtales er mitt eget og jeg har ingen tilknytning til noen norsk dampebutikk. 

Det er kun mine subjektive meninger som kommer fram her. All produktinformasjon kommer fra produsent og leverandører.

 

20190110_192822

 

Tilslutt fikk jeg fjernet beskyttelsen på poden og oppdaget at det jeg trodde var toppen, egentlig var bunnen.
Da oppdaget jeg proppen på toppen. Det jeg trodde var bunnen.

 

 

 

 

 

20190110_192955      20190110_192812

 

Den beskyttelseshetta satt godt fast. Jeg måtte bruke makt for å få den av. Det var da jeg oppdaget at det var bunnen. Hetta dekket to kontaktpunkter som skulle treffe de to pinnene nede i batteridelen.
I tillegg var sugehullene dekket med en silikonpropp som jeg måtte bruke pinsett for å få ut. Det sa bruksanvisningen heller ikke noe om. Proppen eller pluggen om du vil, kan skimtes på bildet av bruksanvisningen, ved siden av beskyttelseshetta.

Godt jeg har mange års erfaring med dampedingser, er oppvokst i et møblert hjem og har bedre utdannelse enn bare pappsløyd og søndagsskole.

 

 

20190110_233636

 

Det smaker overhode ikke noe av dampen, men jeg kjenner en kvalmende følelse i mageregionen. Omtrent som jeg skal til å brekke meg og kaste opp.

Min faste følgesvenn i livet påsto at den smakte menthol. Omtrent som Mento-sigarettene gjorde i gamle dager, sa hun. Hun likte den heller ikke, men fikk ikke den kvalmende følelsen.

 


Jeg damper fordi jeg setter pris på smaken og skyene. Jeg har ingen interesse av hva som er inne i noe av utstyret. Det viktigste for meg er at det virker når jeg skal bruke det.


 

 

Pakka som kom i posten inneholdt:

 • 1 oppladbar enhet
  1 usb ladekabel
  1 bruksanvisning
  3 Pod (munnstykker)

 

Teknisk informasjon:

 • Kapasitet: 1.0 ml
  Motstand: 1.8 Ohm
  Batteri: 240 mAh
  Vekt: 16.8g m/munnstykke
  Størrelse: 101 x 20 x 7 mm m/munnstykke

 

Konklusjon:

Dette var knotete. Jeg måtte bruke makt for å få av beskyttelsen på munnstykket. Ikke noe for gamle folk det der.  
Enkel i bruk uten noen knapper eller dilldall.  Litt i tvil med tanke på batterikapasitet, størrelse på tank og hvor lenge en pod varer. Litt mer i tvil om smaker på dampen, nikotinstyrker og pris. Det er null informasjon om det på hjemmesida til Fortuna som ikke er annet enn et kontaktskjema.

Jeg har betalt den medfølgende fakturaen på 79 kroner som er tilbudsprisen for et startsett til 199 kroner pluss tre nikotinfiltre som koster 29.80 for en. Totalt 288.40
Det er trolig nikotinfilteret de kaller pod. Jeg har også sendt mail om at jeg ikke ønsker flere leveringer, men er klar som et egg til å protestere dersom Fortuna på velkjent manér, sender både flere munnstykker med ukjent smak og eller fakturaer.  Jeg veit å bite fra meg.  😉

Ha en fortreffelig aften alle sammen og damp med rett utstyr.

 

 

Dampekatta

Pensjonert, pasjonert katteeier og damper.

Kjør debatt. Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

X
%d bloggere liker dette: