Omtale: Aspire Revvo

Dette er en nyhet som svinger. En tank har vanligvis bomull som suger opp juice til coilen. Aspire Revvo har en flat coil på størrelse med et stort knappebatteri som er plassert over juicen.

Jeg skjønte ikke riktig hvordan dette virket da den kom i postkassa mi og måtte krype til korset og lese manual og kikke på videoer på nettet.

 

 

20181229_084548

Siden luftinga er på toppen er det ingen fare for lekkasje som ofte er problemet på ‘vanlige’ tanker. Tre digre åpninger sørger for at du får nok luft.

Her er undersida på coilen

20181229_084609.jpg

På bildet under her ser du delene til Aspire Revvo og oversida av coilen.

Revvo1

Det er ganske stor overflate på den så forhåpninger om en ny dampeopplevelse ligger og lurer langt framme i pannebrasken.

Coilen skal tres over den mystiske skorsteinen og dekker hele åpningen ned til tanken. Den mystiske toppen på skorsteinen er fjærbelastet og er påfyllingsrør, ikke egentlig skorstein.20181229_085014

Så er coilen på plass og den merkelige låsemutteren fester coilen til tanken.

20181229_103949.jpg

Så skrur du fast toppdelen.

20181229_084742

 


Produktet som omtales er mitt eget og jeg har ingen tilknytning til noen norsk dampebutikk. 

Det er kun mine subjektive meninger som kommer fram her. All produktinformasjon kommer fra produsent og leverandører.


Nå kommer det som er mystisk.
Du setter spissen på juiceflaska ned på den merkelige toppen på skorsteinen og dytter den ned. Da åpnes et hull i bunnen slik at juicen renner ned i tankdelen. Den er fjærbelasta slik at den tetter seg når du tar vekk juiceflaska.
Jeg har skrudd av driptipen slik at det er lettere å se påfyllingen.

20181229_103753

Du trenger ikke å ta av verken tank eller driptip for å fylle tanken. Bare å stikke spissen på juiceflaska ned og trykke inn den fjærbelastede toppen. Genialt. 🙂  Like enkelt som dripper.

Det jeg har kalt skorstein er egentlig ikke det. Det er riktigere å kalle det påfyllingsrør. Skorstein er jo der du drar dampen fra tank til munn. Her er skorsteinen på utsiden av påfyllingsrøret.


Jeg damper fordi jeg setter pris på smaken og skyene. Jeg har ingen interesse av hva som er inne i noe av utstyret. Det viktigste for meg er at det virker når jeg skal bruke det.


 

20181229_084648

Når du har montert tanken kan du sette på den medfølgende beskyttelsen som hindrer fluer og rusk å komme inn via driptipen. Det er en fordel å montere den om du putter damperen i lomma.

Når du skal bytte coil skrur du av driptip og toppdeksel samt festeskruen på coilen. Bytt ut coilen med en ny og skru alt sammen igjen. Det kan gjøres også med full tank.
Det står ikke noe på coilen, men den påstås å være mellom 0.1 og 0.16 Ohm med Kanthal.

Jeg startet på 50 watt, gikk opp til 60, så 70. Ved 80 watt var jeg over best-smak på min hjemmelagde juice og gikk ned til 70 som smakte godt. Dampen var litt i varmeste laget, men smaken var perfekt.
Her gjelder regelen som sier at du må prøve deg fram på den juicen du foretrekker sjøl.

Fordi det ikke er noe bomull som trekker juice opp til coilen, bør du snu damperen opp ned etter noen trekk. Aspire sier 5, men selv med mine lungetrekk merker jeg ikke antydning til dryhit selv etter 10 trekk.
Egentlig er det trolig ganske unødvendig. 🙂
Det er vel ikke mange av oss som holder damperen i loddrett tilstand mens vi damper. Min erfaring er at ulla blir våt hver gang jeg tar et trekk.

Jeg har dampet noen dager på Aspire Revvo og er forbauset over hvor positiv jeg er til nyheter som den er. Den spytter ikke. Den er enkel å fylle. Den lekker ikke.  Men ok.. den har ikke store tanken. Kun 4 ml.
Det er heller ikke mulig å finne den på norske nettbutikker, men søker du vil du finne den til rundt $35. En pakke med tre coiler koster deg $15. Pluss evt porto, moms og tollgebyrer.

 

Konklusjon:

Med ny, patentert coil, superb toppfylling uten å ta av driptip, og null spytting eller lekkasje er denne en innertier.
Det eneste jeg kan trekke for er liten tank og at den ikke finnes i norske dampebutikker. Men coiler er i butikker i Norge.

 

Spesifikasjoner:

  • 24 mm diameter
  • 3.6 ml juice capacity
  • Stainless steel construction
  • Pyrex glass tank
  • Metal sleeve
  • ARC (Aspire Radial Coil) horizontal coil system
  • ARC coil is 0.10-0.16 ohms
  • rated for 50-100 W
  • Spring-loaded top fill method with spitback protection
  • Adjustable triple top airflow slots (each is 10.5 x 2.5 mm)
  • Sloped wide-bore delrin drip tip
  • 510 connection

 

 

 

 

 

1 thoughts on “Omtale: Aspire Revvo

Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: