iSmokeKing åpnet og stengte i Tromsø

Den 19 juni var en stor dag for Tromsø og for iSmokeKing. Planlegging av ny butikk, oppussing, skilting, ominnredning og varer og utstyr på plass i hyller og skap hadde pågått over lang tid. Informasjon på Facebook, Instagram, Twitter og de aller fleste sosiale fora. Tilogmed avisa iTromsø hadde en lengre artikkel om åpninga.

Klokka 1000 åpnet butikken og Driftssjefen sjøl, Terje Gjertsen hadde tatt turen til nordlysbyen. Han satt på utsida og ønsket oss velkommen mens han smilte fra øre til øre.

 

Et lite hinder for folk i rullestol, men iSmokeKing lover at det skal komme rampe inn til butikken.

Rett innafor døra er det plass til et lite bord, stoler og kaffe til alle snille kunder. En sjokoladebit hører alltid sammen med kaffe.

Inne i butikken er det hyller på hele høyre langvegg. Det er fullt med dampere med ulik smak. Her kan man prøvesmake hele spekteret av smaker,

En smilende Renate snur seg mot oss da vi kommer inn og hilser pent. Hun er litt opptatt med merking av innhold på de utallige damperne i hyllene som alle har ulik smak.  Hun prøvesmaker og merker dem med navnet på juicen den inneholder før hun plasserer den på rett sted i hyllene. (Duverden for en fin jobb.)

 

 

Bak disken står en energisk Øivind Vikeby og forklarer en kunde om en damper. Han gliser og ler sammen med kunden. Helt åpenbart at det er morsomt å handle nytt dampeutstyr hos iSmokeKing Tromsø.

Kunden betaler og går, Øivind spør om han kan hjelpe meg. Jeg forteller hvem jeg er og at dama er på jakt etter en ny tobakksmak. Nye coiler trenger hun også snart til Nautilusen sin.
Dama prøvedampet seg langs hele langveggen før hun falt for Black Cigar fra Premium Labs. Selvfølgelig uten nikotin.

At det ikke er tillatt å selge nikotin i Norge enda, er for meg ikke noe savn. Jeg har litt nikotin hjemme. 😉

 


Produktet som omtales er mitt eget og jeg har ingen tilknytning til noen norsk dampebutikk. 
Det er kun mine subjektive meninger som kommer fram her. All produktinformasjon kommer fra produsent og leverandører.

 

Øivind og Renate styrer dampebutikken i Tromsø.

 

Med coiler til Nautet og ny juice i lomma satt jeg meg ned med en kaffekopp og tok en ny kikk på hyllene bak disken.

 

 

Utvalget er ikke enormt, men de fleste finner garantert en damper som passer til eget bruk. De av oss som stadig skal ha nyere, større, bedre og dyrere utstyr finner nok allikevel et og annet som kan friste.

 

 

 

 


Jeg damper fordi jeg setter pris på smaken og skyene. Jeg har ingen interesse av hva som er inne i noe av utstyret.
Det viktigste for meg er at det virker når jeg skal bruke det.


 

Jeg kom hjem dit jeg bor når jeg er i Tromsø og oppdaget at butikken var stengt av Arbeidstilsynet.

Denne fant jeg i flere grupper.

 

Det er ikke merkelig at dampegrupper nord for Polarsirkelen gikk amok. Iløpet av kort tid var det postet flere hundre sinte, skuffede og rasende innlegg.

Idag postet Terje Gjertsen et forklarende svar:

 

Vedrørende iSmokeKing Tromsø

Huseier sendte søknad for bruksendring til Arbeidstilsynet den 6. mars. Grunnen til dette var at dette lokalet var registrert som produksjonslokale, og bruksendring til butikkdrift ble sendt. AT kom med svar til huseier klokken 10.22 mandag 18.06, dagen før vi skulle åpne, og fortalte at de ikke kunne behandle søknaden før i Juli. Dette grunnet arbeidsmengde og sykdom hos AT. Vi var i kontakt med kommunen, men de kunne ikke gi midlertidig tillatelse før AT hadde godkjent lokalet.

Vi beklager så meget til de dette berører. Alt var klart til åpning, og vi er minst like skuffet/lei oss/fortvilet over dette som dere. Og som dere skjønner er det ingenting vi kan gjøre med dette, og heller ikke kommunen.

Nok en gang, beklager. Men, vi håper vi ser dere ved gjenåpning Juli/August. Vi gir beskjed.

Mvh
Terje Gjertsen
Driftssjef iSmokeKing

 

Det er fullstendig meningsløst av slike etater å oppføre seg slik. De fleste søknader til kommunale instanser godkjennes automatisk om kommunen ikke svarer innen tre uker.

Jeg og de tusenvis av dampere i Tromsø og de fleste byer og bygder nordpå, har ventet på denne butikken med lengsel og smerte. Så opplever vi et byråkrati som ikke ligner noen ting. Men det er tvilsomt om iSmokeKing legger seg på rygg for denslags og jeg setter en tier på at advokater og konsulenter allerede har fortalt de rette folka i Tromsø kommune hvor David kjøpte ølet sitt hen.  😀

Den samme tieren satses på at butikken i Grønnegata 3 åpner igjen før fellesferien.

 

God sommer alle sammen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: