Nautilus – Renhold, Service, Vedlikehold.

Du passer godt på bilen din går jeg ut fra. Uten service og vedlikehold er det ikke lenge til du må investere i en ny bil.
Det er litt mindre jobb med en dampedings. Det koster litt mindre og du kan gjøre det sjøl. Her er en kjapp innføring i hvordan, direkte fra serviceverkstedet til dama.  = Meg. 🙂 Jeg er juicefyller, service- og verkstedsarbeider uten lønn. Jeg lager tilogmed middag hver dag. Men jeg klager ikke. 😉

Avhengig av hvor mye du damper bør du rengjøre tanken av og til. Gjerne to, tre ganger i uka. Det skader ikke og tar heller ikke lang tid. Dessuten blir du alltid bedre kjent med utstyret og du har sikkert ikke lyst til å dampe på møkkete utstyr.

Ok. Klar for litt vedlikehold?

 

 

 

Du begynner med en tank.

De aller fleste tanker er bygget på samme måte og er ikke helt ulike.

 

 

 

 

 

Demonter tanken.

Nautilus sitt glass er skrudd fast til toppen og du behøver ikke skru det av. Det sitter oftest utrolig hardt fast.

 

 

 

 

Riv av en 3 cm bred remse av tørkepapir.

(Tørkepapir er bedre enn toalettpapir fordi det er laget for å suge til seg væske. Toalettpapiret er laget for å oppløses i vann og suger ikke like godt.)

 

 

 

 

 

 

 

Snurr tuppen av remsen og «skru» den inn gjennom skorsteinen (skorsteinen er det røret dampen kommer gjennom før du får den i munnen. Det er her du må passe på at du ikke fyller juice når du fyller tanken.)

 

 

 

 

 

 

Dra den snurrede remsa gjennom skorsteien.

 

 

 

 

 


Jeg damper fordi jeg setter pris på smaken og skyene. Jeg har egentlig ingen interesse av hva som er inne i noe av utstyret. Det viktigste for meg er at det virker når jeg skal bruke det.


 

 

 

Så finner du en Q-tips og tørker alle steder du ikke kommer til med papirremsa.

 

 

 

 

 

 

Dra den også gjennom driptipen. (Den delen du putter i munnen når du damper.)

Denne delen kan du gjerne vaske med vann også. Den blir fort stygg av ditt eget spytt.

 

 

 

Nå er tanken din så god som ny igjen og du kan skru sammen alle delene.

Skru fast coilen godt. Bruk gjerne «litt» kraft. Mannehånd, damehånd og barnehånd er begreper jeg er vokst opp med når det gjelder makt man bruker på slikt. På coilen bruker jeg mannehånd. Barnehånd brukes etter at du har fylt juice og setter på bunndelen.
Der er det silikonpakninger som tetter. De kan ta skade og lekkasje kan oppstå om du skrur den for hardt sammen.

Om du bytter coilen i samme slengen, må du la juicen trekke i minst 5 minutter før du fyrer damperen. En ny coil er tørr og trenger litt tid for å suge til seg juice. Om du beholder den gamle coilen kan du starte damping med rein tank med en gang.

 

 

Om du synes at coilene blir brent fortere enn de burde, kan du forlenge levetiden på dem ganske enkelt:

Demonter tanken hver kveld, skyll den godt i varmt vann, gjerne under springen. Legg alle delene til tørk over natten. Hver morgen kan du sette sammen en «ny» tank med «ny» coil og kan fylle juice på en rein tank. (Husk 5 minutter før du fyrer.) Du kan nå glede deg over å starte hver eneste dag med ny tank og ny coil som du vil oppdage varer mye lenger enn det du er vant med.

 

 

 

 

 

 

Har du en mening om dette?

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox: